U Prištini "leti perje" zbog dijaloga: Albanci na sednici optužili Hotija za popustljivost

Na današnjoj sednici trebalo bi da se razmatra izveštaj Avdulaha Hotija o dijalogu sa Beogradom

  • 0
Kosovo, skupstina Foto: Tanjug/AP

Sednica skupštine u Prištini, na kojoj bi premijer privremenih institucija Avdulah Hoti trebalo da predstavi izveštaj o dijalogu sa Beogradom, počela je malo posle 11 sati, a na početku su poslanici Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova napali Hotija i Vladu.

Redžep Selimi iz Samoopredeljenja rekao je da je Priština u Vašingtonu mnogo popustila Beogradu i da tokom pregovora nije bilo ravnopravno sa njim, piše prištinska Gazeta ekspres.

- Hoti je ne samo prihvatio već se i ponašao kao da Kosovo nije ravnopravno sa Srbijom - rekao je on i dodao da je Hoti potpisivanjem vašingtonskog sporazuma dao Beogradu određene beneficije.

Prema njegovim rečima, ustupci Hotija u odnosu na Beograd vide se po tome što je odustao od tačke o uzajamnom priznanju.

Predsednica skupštine Vjosa Osmani iz redova Demokratskog saveza Kosova optužila je vladu da je blokirala izglasavanje zakona.

Na današnjoj sednici trebalo bi da se razmatra izveštaj Avdulaha Hotija o dijalogu sa Beogradom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA