Đurić o mestu ambasadora u SAD i odlasku u Vašington

Ambasada u Vašingtonu ostala je upražnjena nakon što je mandat istekao prethodnom ambasadoru Đerđu Matkoviću

  • 4
Izbori, Srbija,  2020, glasanje, Marko Djuric

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, povodom najava da će biti imenovan za ambasadora Srbije u Vašingtonu, nije želeo da govori o nečemu što, kako je rekao, još nije ozvaničeno i o čemu tek treba da se razgovara.

- O tome neću da govorim, jer ne bi bilo diplomatski da se govori o nečemu što još nije realizovano i o čemu tek treba da se razgovara sa zemljom prijema - rekao je Ðurić za TV Pink.

On je povodom komentara u javnosti i na društvenim mrežama o njegovom mogućem imenovanju za ambasadora, kazao da neće da se žali i da je to "stoti deo onoga kroz šta prolaze predsednik Srbije Aleksandar Vučić i druge njegove kolege".

- To što su mene pominjali prethodnih dana je stoti deo onoga kroz šta prolazi predsednik Vučić i moje kolege, koji su se usudili da rade protivno interesu onih koji su mislili da su bogom dani i da mogu neograničeno da vladaju Srbijom - rekao je Ðurić.

Podsetimo, dosadašnji šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, biće novi ambasador Srbije u Vašingtonu, nezvanično je ranije potvrđeno Telegrafu.

Ambasada u Vašingtonu ostala je upražnjena nakon što je mandat istekao prethodnom ambasadoru Đerđu Matkoviću.

Đurić pored engleskog govori i hibru, po majci je Jevrejin, pa će mu bit lako da ostvari dobre kontakte sa jevrejskom zajednicom, Al-PAC-om (Američko-izraelski komitet za javne poslove).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA