Vučević o planovima u trećem uzastopnom mandatu: "Sve je definisano ciljevima u narednim godinama"

Izgradnja četvrtog mosta jedan je od ključnih projekata oko čega su okupili i Republika, ali i sve stručne institucije - rekao je novi-stari gradonačelnik Novog Sada

  • 4
Miloš Vučević

Foto: Nikola Tomić

Miloš Vučević novoizabrani gradonačelnik Novog Sada u trećem mandatu zaredom izjavio je da i u budućnosti nastavlja da radi kao i u prethodnom periodu. On je gostujuću na RTS rekao da je sve definisano ciljevima u naredne četiri godine.

- Izgradnja četvrtog mosta jedan je od ključnih projekata oko čega su okupili i Republika, ali i sve stručne institucije - kaže Vučević, a na pitanje da li bi most mogao da se izgradi u naredne četiri godine odgovara:

- Moj cilj je da počnemo da gradimo. Čeka nas rešavanje imovinsko pravnih odnosa, izrada projekta. Uključićemo sve da bi dobili najbolje arhitektonsko rešenje. Osim toga pred nama je rekonstrukcija Spensa, ali i smo visoko pozicionirani i u projektima "Srbija 2025" kao što je rešavanje regionalnih deponija, kako bi se konačno rešilo pitanje tretmana komunalnog otpada i kako ne bi imali više smetlišta kojim osim što ekološki nije prihvatljivo i ruži okolinu. Naravno izgradnja centralnog prečistača, čime bi zaokružili tu ekološku komponentu koja je veoma bitna koja utiče na kvalitet vazduha i vode i opštih uslova za život u Novom Sadu. Naravno čeka nas i rekonstrukcija novih bulevara, ulica - najavio je Vučević.

On je dodao da pregovaraju za dolazak dve velike fabrike u vojvođansku prestonicu.

Miloš Vučević

Foto: Nikola Tomić

- Reč je o japanskom "Nideku", drugi čovek te kompanije bio je u poseti i kod predsednika Republike, pokrajinskog premijera, ali i kod mene u Novom Sadu. Odlučuje se između nekoliko gradova u Evropi, mi se nadamo da će to biti Srbija, kao i o jednoj diviziji "Kontinentala". Time bi se potpuno rešila ekonomska pozicija grada, a ceo Južnobački okrug bio na dobitku. Ali ono što je jako važno napomenuti je da je stopa nezaposlenosti u Novom Sadu niža šest odsto. Hvala svim građanima koji su podržali listu SNS, i drago mi je što sam bio deo cele ove priče i što ću nastaviti da se borim za Novi Sad.

Na pitanje da se već mesecima spekulisalo da je viđen na poziciji premijera, kao i nekih ministara Vučević ističe da se trudio da ne komentariše sva nagađanja.

- Za mene su to bile spekulacije, ali naravno da prija i da vam predstavlja čast kada predsednik Republike kaže da ste jedan od najbližih saradnika i računa na saradnju sa vama. Konkretno niko sa mnom nije konkretno razgovarao o pozicijama. Bio sam lrvi na listi za Novi Sad prirodno je da očekujem da nastavim da radim svoj posao. Verujem da ćemo vladu imati polovinom oktobra ili prvih desetak dana oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    22. septembar 2020 | 14:25

    Divno gradonacelnice, ali samo jedna sugestija, i pitanje, zasto Vasi direktori u javnim preduzećima ignorisu strune ljude i sa drzavnim fakultetima, jer ne pripadaju vladabucoj stranci ili nijednoj. Pa im odredjene sektore vode priuceni ljudi ili sa diplomama neadekvatnim i sumnjivog porekla. Zasto to bar sada ne ispravite, znate Vi to dobro, cak i poznajete te strucne ljude, ali ni sugestiju ne dajete direktorima da ih angažuju prema strucnosti nego im daju najnizu platu, trpe mobing i slicne stvari.Imate priliku da to ispravite, i postaviti strucnjak gde im je mesto, a ne da budu za potnusurivanje i da trpe mobing od pojedinih rukovodilaca Sluzbe i menadžmenta, je ako nisi vrednovanje prema znanju i zvanju svi te........ Pozdrav gradonacelnice, verujem da ce te se potruditi da to resite. Vas otac je bio divan covek u skupstini grada znao je da cenu strucni kadar, a ne samo politiku.

  • Stela

    22. septembar 2020 | 15:11

    Margit, svaka rec ti je na mestu, ali videcemo rezultat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA