≫ 

Ko će učestvovati u obnovi zgrade Generalštaba? "Inicijativa dobra, čeka se realizacija"

To je ideja koja tek treba da bude realizovana, o tome i ranije govorilo - rekao je šef srpske diplomatije

  • 9
Generalštab

Printskrin: Google Maps

Ideja specijalnog predstavnika predsednika SAD Ričarda Grenela da zajednički obnovimo zgrade Generalštaba i Ministarstva odbrane, teško oštećene tokom NATO bombardovanja, dobra je inicijativa, izjavio je ministar inostranih poslova Ivica Dačić i naveo da će biti realizovana nakon što se donesu potrebne odluke o nameni objekta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je juče novinarima, posle sastanka sa američkom delegacijom, da je Grenel došao na ideju da se zajednički obnovi zgrada Generalštaba i Ministarstva odbrane.

Dačić je u emisiji "OKO" na RTS-u rekao da je to ideja koja tek treba da bude realizovana i da se o tome i ranije govorilo.

- U svakom slučaju, to je jedna dobra incijativa, ali nije samo njihova...Mi smo u svakom našem segmentu, i kada je o NATO-u reč, govorili da bi bilo dobro i simbolički važno da oni (SAD) učestvuju u obnovi - naveo je Dačić.

Kaže da tek treba da se donese odluka šta će se tačno raditi sa objektom.

- Ne znamo da li će se obnavljati u vojne namene ili će biti neki hotel ili nešto drugo, ali u svakom slučaju incijativa je dobra i govori o promenjenom načinu razmišljanja - rekao je šef srpske diplomatije.

Ivica Dačić, multilateralizam

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Zgrade Generalštaba Vojske Srbije i Ministarstva odbrane u Beogradu, podignute su između 1955. i 1965. godine, pogođene su i teško oštećene tokom NATO agresije 1999. godine.

Video: Tamo gde dolaze Amerikanci, tu je budućnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zocky

    23. septembar 2020 | 15:45

    Zajednička obnova... Lepo zvuči, ali to može da izgleda i ovako: Mi damo zemljište za džabe, oni izgrade neki hotel, zarada opet njima i kao obnovljeno je... A može i ovako: kompleks Sutjeska kako se ova zdanja zovu, srušiti, pa sagraditi ponovo iste kakve su bile, i ispostaviti fakturu u sedište NATO u Briselu, pa neka svi koji su učestvovali u bombardovanju ravnomerno podele troškove. To je simbolično u odnosu na ono koliko su nas unazadili varvari!

  • Boban

    23. septembar 2020 | 16:46

    Treba to ostaviti kako jeste i staviti tablu sa informacija o 199 godini da bi buduci narastaji znali koliko su nam ameri prijatelji!.

  • ČUKAM

    23. septembar 2020 | 16:26

    Učestvovaće svi oni koji žele da izbrišu tragove američkog zločina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA