Hoti ponovio da od dijaloga očekuje međusobno priznanje, Đurić reagovao: To je obmanjivanje javnosti

- Koliko god puta on tu laž ponovio, ja ću je demantovati - rekao je direktor Kancelarije za KiM na navode premijera privremenih institucija u Prištini

  • 4
Marko Djuric, Hoti Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti ponovio je danas da očekuje da se dijalog sa Beogradom završi uzajamnim priznanjem i pravno obavezujućim sporazumom. Na njegovu izjavu reagovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić koji je ovakve tvrdnje odbacio i naveo da Hoti time ponovo obmanjuje domaću i svetsku javnost.

Hoti je to rekao ambasadorima zemalja EU u Prištini tokom video konferencije, i dodao da je ambasadore upoznao sa procesom dijaloga, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Tokom sastanka, on je rekao da će liberalizacija viznog režima otvoriti stvarnu priliku za građane i preduzeća na tzv. Kosovu i stvoriti nove mogućnosti za ekonomski razvoj.

Ðurić je u saopštenju naveo da Hoti ponovo obmanjuje domaću i svetsku javnosti anticipirajući "uzajamno priznanje" Srbije i samoproglašenog Kosova.

- Koliko god puta on tu laž ponovio, ja ću je demantovati - kaže Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xv

    23. septembar 2020 | 21:56

    Ovog Žvalavog Hotija verovatno ni otac nije priznao

  • Siptari horde sa kavkaza

    23. septembar 2020 | 20:22

    Arnauti ucite trcati I plivati treba ce vam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA