≫ 

Ništa od nove runde dijaloga na visokom nivou: U Briselu u ponedeljak samo predstavnici Beograda?

Delegacija Srbije putuje u ponedeljak u Brisel na razgovore na tehničkom nivou o povratku srpske imovine na KiM - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

  • 1
Marko Đurić, Miroslav Lajčak Brisel Foto: TANJUG/ MARINA MAKSIMOVIC

Nove runde dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou neće biti sledeće nedelje u Briselu, iako je to bilo planirano, a kako je sinoć saopštio Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, delegacija Srbije putuje u ponedeljak u Brisel na razgovore na tehničkom nivou o povratku srpske imovine na KiM.

- Sada je neophodno i od ključnog značaja za budućnost dijaloga da Priština na delu dokaže spremnost da radi na primeni ZSO i mi ćemo na tome insistirati na svakom sastanku, na svakom nivou, uključujući onaj u ponedeljak - poručio je Đurić.

Pre toga, premijer privremenih institucija na KiM Avdulah Hoti rekao je da ne zna hoće li u ponedeljak biti sastanka "pošto je Srbija zahtevala da Kosovo izrazi spremnost za sprovođenje sporazuma o uspostavljanju ZSO", dok je za Kosovo ta tema završena sporazumom iz 2013. godine.

I na prethodnoj rundi na ekspertskom nivou, 17. septembra, predstavnci Prištine su bili protiv razmatranja pitanja ZSO, a iz Brisela im je poručeno da su u obavezi da primene sporazum o Zajednici na koji su se obavezali 2013. godine i da su to preuzeli kao "međunarodnu obavezu".

Video: Insitirali smo na Zajednici srpskih opština, što je naišlo na protivljene predstavnika Prištine

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    25. septembar 2020 | 10:03

    VELIKO ALBANCE SVE RADE UZ NATO BLAGOSLOV I NAMA PRIJATELJSKE NEMACKE!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA