≫ 

"Pred vama su teški zadaci ": Vučić prisustvovao promociji polaznika osnovne policijske obuke

Polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku stupiće danas u redove Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon završene devetomesečne obuke

  • 17

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj promociji 23. i 24. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku u Nastavnom centru "Makiš". Pored predsednika Srbije promociji je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Obraćanje predsednika Srbije

 

Predsednik Srbije obratio se polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku i rekao da su pred njima teški, ozbiljni i odgovorni zadaci.

- Dve stvari želim da pomenem i da vam ukažem, prva je ta da ste izabrali časno i divno zanimanje zato što ste stali uz svoju državu, od danas vi ste ljudi koji brinu o svojoj Srbiji i nema nikoga ko bi mogao da kaže da mu je preče da o svojoj zemlji brine. Zato ste vi posebni - kazao je Vučić i dodao da će Srbija nastaviti sa poboljšanjem životnog standardna pripadnika MUP-a.

On je ukazao da je u Srbiji najlakše za sve kritikovati državu, jer je bez obzira koliko puteva i pruga je izgrađeno, ili koliko neko ne plati porez, uvek najlakše biti protiv države, dok su pripadnici policije ti koji moraju uvek da budu uz svoju državu.

 

- Vi ćete uvek morati da trpite, u vas će građani uvek imati povererenja, ali nećete biti omiljeni - rekao je Vučić.

On je istakao da je na državi da pomogne, da svi oni budu ponosni na sebe i da obezbedi bolji život.

Vladimir Rebić, direktor policije dodelio je rešenja o nagrađivanju najuspešnijim polaznicima 23. i 34. klase.

Nebojša Stefanović pozdravio je polaznike i rekao da je ovo poseban posao koji čuva mir i stabilnost u državi.

- Ponosan sam jer je policajac danas u Srbiji poštovan i uvažen. I zato želim da se zahvalim i predsedniku Vučiću koji je pružao i pruža podršku policiji - kazao je Stefanović i dodao da polaznici sada imaju priliku da pokažu da su pravi izbor za ovaj posao.

- Kada pogledam ove redove, njihove kolege svakodnevno štite građane Srbije, prva reč koja mi padne na pamet je poverenje. Zato vam hvala što ste odabrali da služite svom narodu - istakao je ministar.

Promocija, Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović - Foto: Printscreen/RTS

Polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku stupiće danas u redove Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon završene devetomesečne obuke, saopštio je MUP.

Kako je juce saopšteno, promociju budućih policajaca uveličaće i njihove starije kolege iz posebnih jedinica policije - Policijske brigade, Žandarmerije, Interventne jedinice 92 i Helikopterske jedinice MUP-a.

Oni će izvesti više pokaznih vežbi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovica

    24. septembar 2020 | 15:27

    Mnogo je para poslednjih godina naša država uložila u opremanje i jačanje srpske policije.

  • Tanja

    24. septembar 2020 | 20:52

    Policija savesno radi svoj posao.

  • sonja

    24. septembar 2020 | 23:02

    Zelim puno uspeha svim pripadnicima MUP-a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA