≫ 

Vučić: Danas putujemo u Tursku, razgovaraćemo sa Erdoganom

- Ne moram da kažem koliko su važni ti razgovori - rekao je on

  • 18
VUCIC POLICIJA POLAZNICI PRIKAZ VESTINA Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da danas putuje u Trusku, gde će razgovarati sa predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom.

- Ne moram da kažem koliko su važni razgovori sa turskim predsednikom danas - rekao je Vučić novinarima nakon svečane promocije novih pripadnika policije.

Na pitanje da li bi Srbiji odgovaralo da SAD preuzmu pregovore Beograda i Prištine Vučić je rekao:

- Veoma kompleksno, teško, vrlo složeno pitanje na koje danas ne bih odgovorio. Sa druge strane mi se i odlukom UN nalazimo pod okriljem EU i pregovori se vode pod okriljem Evropske unije i tako ćemo i nastaviti pregovore.

Na pitanje da li će biti sastanka u Briselu 28. septembra, s obzirom na to da se u javnosti pojavila informacija da se sastanak neće održati on je rekao da su Srbi spremni na razgovore i da će se insistirati na pitanju Zajednice srpskih opština.

VUCIC POLICIJA POLAZNICI PRIKAZ VESTINA Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da kontradiktorna pisanja o spoljnoj politici Srbije - Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Na pitanje šta Amerika predlaže po pitanju Gazivoda, Vučić je rekao da još uvek ne predlažu ništa, jer tek treba da urade studiju izvodljivosti, da bi to moglo da se vidi, ali da je svakako za nas dobro to što se govori o podeli resursa.

- Za nas je dobro to što se prvi put govori o podeli vodnih i elektorenergetskih resursa, jer ništa nismo uzimali. Nama ne smeta da se vodom napaja čitava Metohija ali je dobro i da Srbi na KiM, ali i ovde imaju više koristi od Gazivoda. 

O spoljnoj politici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da kontradiktorna pisanja o spoljnoj politici Srbije pokazuju koliko je naša zemlja slobodna i suverena i istakao da je na to posebno ponosan.

- Svaki dan čitate potpuno kontradiktorne stavove, jedni me napadaju i kažu imamo loše odnose sa SAD, sutradan me napadnu zato što imamo dobre odnose sa Amerikom, jedan dan me napadaju, kažu da smo sluge EU, sutradan kažu mi smo ti koji previše antagonizama imamo sa EU, jedan dan kažu da smo ruske marionete, drugi dan kažu da nam je loša saradnja sa Rusijom. Kako god okrente to pokazuje samo koliko je Srbija nezavisna, slobodna i suverena zemlja - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Kada se pogleda uspeh u Vašingtonu, kaže da se vidi da smo uspeli nešto što niko od naših prethodnika nije, kao i u slučaju odnosa sa Rusijom i Kinom.

- Neću da govorim i o ličnim nagradama i priznanjima što takođe govori o odnosu prema pojedinim predsednicima, ali mislim da ljudi to dobro razumeju - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovski Božur

    24. septembar 2020 | 18:40

    Izuzetno važana poseta i sastanci u Turskoj od kojih očekujem potvrdu novih investicija koje se tiču infrastrukture i energetike.Nastavljamo da unapređujemo saradnju sa Turskom.

  • Ina

    24. septembar 2020 | 18:26

    Razgovor Vucica sa turakim predsednikom Erdoganom je od znacaja zbog nacionalnih manjina mualimanske veroispovesti u Srbiji.

  • Zeljko85

    24. septembar 2020 | 15:37

    Ima dosta turskih firmi koji dobro posluju širom Srbije, a nakon ovakvih sastanaka verujem da će ih biti još više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA