≫ 

Vučić primio ambasadore Japana i Saudijske Arabije u oproštajne posete

Predsednik Srbije razgovarao je sa ambasadorom Đunićijem Marujamom i ambasadorom Hanijom bin Abdulaha bin Mohameda Mominaha

  • 17
Aleksandar Vucic, Đunići Marujama, Hani bin Abdulah al Mominah

Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajne posete ambasadora Japana Đunićija Marujamu i Hanija bin Abdulaha bin Mohameda Mominaha, nerezidentnog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije, sa sedištem u Sarajevu.

Predsednik Vučić se zahvalio na predanom radu tokom diplomatskog mandata u Beogradu, tokom kojeg su politički dijalog i ekonomska saradnja dveju zemalja veoma napredovali.

Vučić je rekao da je poseta tadašnjeg premijera Šinzo Abea, prva tog nivoa posle tri decenije, dala novi kvalitet odnosima Srbije i Japana, koji se vidi i u većem interesovanju japanskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu.

 
 
 
View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Japana Đunićija Marujamu.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

On je izrazio zadovoljstvo radom japanskih kompanija kod nas, jer je njihov način rada pravi uzor posvećenosti i radne etike.

Takođe je izrazio očekivanje da će i sa novim premijerom Jošihido Sugom ostvariti dobru saradnju.

Ambasador Marujama je iskazao zahvalnost predsedniku Vučiću i Vladi Republike Srbije na izvanrednoj saradnji tokom rada u našoj zemlji i rekao da odlazi zadovoljan što su, tokom njegovog trogodišnjeg mandata, u poseti, osim japanskog premijera, bili i drugi visoki zvaničnici.

Predsednik Vučić je ambasadoru Marujama poželeo mnogo uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

Poziv poslovnim ljudima iz Saudijske Arabije da ulažu 

 

U razgovoru sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije predsednik Vučić mu se zahvalio na njegovom posvećenom radu i doprinosu razvoju bilateralnih odnosa, a posebno na zainteresovanosti da budu unapređene ekonomske veze Srbije i Saudijske Arabije, za koje su konstatovali da su, po svom obimu i kvalitetu, daleko ispod postojećih mogućnosti.

Aleksandar Vucic, Hani bin Abdulah al Mominah

Ambasador Saudijske Arabije i predsednik Srbije - Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Dvojica sagovornika su razgovarali o konkretnim predlozima za saradnju, a predsednik Vučić je ovom prilikom uputio poziv poslovnim ljudima iz Saudijske Arabije da ulažu i razvijaju zajedničke projekte sa našim privrednicima.

 

Ambasador Mominah je rekao da je svedok velikog ekonomskog napretka Srbije, što je čini dobrom investicionom destinacijom. On je izrazio interes za moguću direktnu avionsku liniju između Beograda i Rijada, koja bi doprinela dolasku većeg broja saudijskih turista u Srbiju.

Predsednik Vučić je ovom prilikom ambasadoru Mominahu uručio pismo, kojim kralju Salmanu čestita nacionalni praznik Kraljevine Saudijske Arabije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sonja

    24. septembar 2020 | 23:04

    Nastavicemo da gradimo saradnju na najvisem mogucem nivou.

  • Mašnica

    24. septembar 2020 | 22:29

    Nadamo se uspešnoj saradnji i sa novim ambasadorem.

  • Ivana

    24. septembar 2020 | 20:54

    Srbija se danas cela razvija i gradi, i to je ono što je važno za ekonomski oporavak i razvoj.Srbija ima predsednika kojem je stalo da građani Srbije žive bolje.Srbija se danas otvara prema svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA