≫ 

Vučić posle sastanka o detaljima razgovora sa Erdoganom: "Na stolu su bile tri važne teme"

Važan sastanak je za nama, kada razgovarate sa predsednikom Turske, uvek gledate kako da pozicionirate Srbiju što bolje - rekao je Vučić posle sastanka

  • 10

Sastanak u Istanbulu, između predsednika Srbije i Turske, završen je, a predsednik Vučić govorio je o detaljima razgovora.

- Važan sastanak je za nama, kada razgovarate sa predsednikom Turske, uvek gledate kako da pozicionirate Srbiju što bolje. U fokusu su bile političke teme, ali i ekonomska saradnja - rekao je on posle sastanka.

Istakao je da Srbija ne želi sukobe sa Turskom, ali da neće odustati od svojih grčkih prijatelja i istakao da je to rekao na sastanku, kada se ta tema našla na stolu.

- Srbija ima svoje prijatelje, ali i svoj put mira - istakao je on.

U fokusu sastanka, rekao je, bila je politička saradnja Srbije i Turske, a potom i zajednički projekti i ekonomija.

- Jedna od tema bili su i regionalni odnosi, kako da sačuvamo mir. Razgovarali smo o saradnji u međunarodnim organizacijama, o novim bilateralnim susretima, ali i o trilateralnom susretu koji treba da se održi u Sarajevu između Srbije, Turske i BiH. I Vašington je bio tema. Ja sam saslušao predsednika Erdogana, kao i on mene. On veoma poštuje našu zemlju. Mi poštujemo ljude koji respektuju našu zemlju. Mi smo skupu cenu platili ranije. Možemo da se pohvalimo time kako i na koji način spuštamo nezaposlenost. Nismo bili važni ranije, a nikome nismo ni smetali. Služili smo kao džak za udaranje, niko nije znao šta će sa nama, nismo ni mi znali šta ćemo sa sobom. Mi danas imamo plan, "Srbija 2025" i to je ono čime se vodimo - objasnio je Vučić.

Kada je reč o sastancima koje je u proteklih nekoliko meseci imao sa zvaničnicima iz SAD, Kine, Rusije i Evrope, predsednik Srbije je rekao da je to normalno i da je "njegova dužnost da razgovara i bori se za interese Srbije".

Kako kaže, u toku je "dramatično mešanje karata na globalnoj sceni".

Nemačka je napredovala ekonomski nenormalno, Kina takođe, Amerika najjača vojna sila zajedno sa Rusijom. Mi moramo da radimo, teškim i predanim radom da nastavi zemlja da napreduje - naglasio je on.

Video: Tamo gde dolaze Amerikanci, tu je budućnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милош

    25. septembar 2020 | 17:54

    Како изгледа радити у турску фирму, знају Нишлије које су радили или раде у Астер. Радили у јакнама, почетни топли оброк 30дин, сада стигао до невероватних 70дин, плата минималац и ни динар више, однос претпостављеног(турчина) према радницима бахат до крајњег нивоа.

  • Lili

    25. septembar 2020 | 17:37

    Sta ima da se prica s Erdoganom koji ima skrivenu zelju da unisti srpski narod?Postavlja se pitanje:zasto nije cestitao pobjedu u CG? Treba se spojiti zajedno svi mi Srbi ma gdje se nalazili!

  • Toza NS

    25. septembar 2020 | 17:46

    Nije on moj predsednik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA