≫ 

Vučić o nastavku dijaloga: Spremni smo za pregovore ali i teška rešenja

On je rekao da koliko je razumeo pregovori na tehničkom nivou u Briselu neće održati zbog korone, ali da je Srbija uvek spremna

  • 34
Aleksandar Vučić, Milorad Dodik Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da veruje da će odnosi sa Amerikom biti bolji, ali i da Srbija mora mnogo da radi, da se trudi i da jedni prema drugima pokažemo više poštovanja, da bi oni bili na nivou na kom bi Srbija želela.

- Verujem da je dolazak DFC-a sa Grenelom na čelu veoma dobar znak - rekao je on.

O jezeru "Tramp"

Na pitanje o tome čija je ideja da se jezero na Kosovu i Metohiji nazove jezero "Tramp" Vučić je rekao da misli da je to ideja naroda i da je to ljudska reakcija.

- Taj odnos prema predsedniku Trampu koji postoji u Srbiji, i šta god bude bilo na izborima, niko neće reći da to nije tako. On je doneo novi vetar za razvoj odnosa Srbije i Amerike. Godfri je promenio način i pristup koji su većina američkih ambasadora imali u ovoj zemlji i zato uživa poštovanje i zato je poverenje u SAD sa 8 došlo na 26 odsto, to su revolucionarne promene. Zadovoljan sam zbog toga jer su nam oni potrebni kao saveznici - rekao je predsednik.

- I kad popijem četiri čašice šljivovice, dovoljno sam trezven i trezan da znam koliki su nam Amerikanci saveznici za prijateljstvo, saradnju i ekonomski napredak - podvukao je Vučić.

O nastavku dijaloga

- Mi smo dugo i tome, veterani smo. Ne postoji problem na Kosovu koji ne poznajem, ali mi smo danas 60 odsto stranih direktnih investicija završi u Srbiiji. Sada čekam da vidim da li ćemo biti broj jedan po stopi rasta u Evropi, možda će Irska biti ispred nas, i to zbog američkih kompanija, ali teško bilo ko drugi - rekao je on.

On je rekao da koliko je razumeo pregovori u Briselu se neće održati zbog korone, ali da je Srbija uvek spremna.

Video: Vučić: Zbog obolelog od korone odložen ekspertski sastanak

- Za razgovore, pregovore ali i teška rešenja smo spremni. Ali za tango je potrebno dvoje - kazao je predsednik.

Kada je reč o nastavku dijaloga sa Prištinom on je ponovio da tamošnje privremene institucije moraju da shvate da je rešenje samo u kompromisu.

- Za razliku od njih, ne mogu da se igram igara okrivljavanja. Nestso mora da se promeni u društvu u Prištini, da razumeju da samo kompromisno rešenje jeste rešenje i da se neće dogoditi da neko uzme čekić i lupi mene u glavu ili Srbiju, pa će onda Srbija da prizna nezavisnost - rekao je on.

"Parcelu u Pranjanima ustupiću, za meštane"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će parcelu koju je dobio na poklon od meštana Pranjana ustupiti, za razvoj tog mesta i na dobrobit meštana.

- Videću kako da tu parcelu da iskoristimo za mestane Pranjana, nije to za mene - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Na pitanje ima li potvrda da je njegov brat ili bilo ko iz porodice navodni vlasnik zemljišta u Vojvodini, rekao je da već četvrti dan čeka dokaze od medija, koji su to prenosili, ali, kaže, još nije dobio potvrdu gde se tačno nalazi to zemljište.

On je odgovarao na pitanja medija u Pranjanima gde je danas prisustvovao obeležavanju 76. godišnjice operacije "Halijard".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BozaB

    26. septembar 2020 | 19:38

    Srbija nastavlja da se bori za svoju pokrajinu iako ta borba nije ni malo laka.

  • Dara

    26. septembar 2020 | 22:18

    kroz veoma teska vremena je Srbija svoju istoriju pokazala.

  • Tamara

    27. septembar 2020 | 08:59

    I ovo odlaganje je još jedan trik Prištine uz blagoslov i naklonost EU. Ali to ništa ne menja stvar Srbija je spremna da znanjem, mudrošću brani svoje nacionalne interese .Ne radujemo se ni jednom odlaganju jer u svakom trenutku za svaki predmet na stolu Srbija je spremna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA