Predsednik Fondacije "Halijard": Odnosi Srbije i SAD se razvijaju i poboljšavaju

Kapelo je u Pranjanima naveo da i obeležavanje spašavanja američkih pilota u toku Drugog svetskog rata doprinosi direktnoj povezanosti dva naroda i poboljšanju odnosa

  • 3
Aleksandar Vučić, Pranjani, Halijard

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Predsednik Fondacije Halijard Džon Kapelo izjavio je danas da se odnosi Srbije i SAD razvijaju i poboljšavaju što se može videti i po sastanku i sporazumu u Vašingtonu početkom meseca.

Kapelo je u Pranjanima za Tanjug naveo da i obeležavanje spašavanja američkih pilota u toku Drugog svetskog rata doprinosi direktnoj povezanosti dva naroda i poboljšanju odnosa.

- U ekonomskom smislu, mislim da će ovo što radimo u Pranjanima dati skroman doprinos. Ali, moramo znati da je poboljšanje ekonomske situacije dobro, ne samo za narod Srbije, već i za građane regiona, jer ekonomski uslovi pružaju priliku za poboljšanje političkih uslova - kazao je Kapelo.

Svako poboljšanje odnosa između SAD i Srbije, kaže Kapelo, ima veliki značaj za region jer je Srbija ključna za sigurnost i stabilnost regiona koji je deo Evrope.

Kapelo smatra da je poboljšanje ekonomskih uslova prvi korak ka poboljšanju političke situacije i integracije regionu u slobodnu Evropu.

Govoreći o novoizgrađenom Memorijalnom kompleksu na Galovića polju, Kapelo kaže da doprinosi odavanju počasti svim ljudima, vojnicima i pilotima koji su učestvovali u jednoj od najvećih spasilačkih akcija u istoriji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mišo

    26. septembar 2020 | 14:22

    Nikad da dodjemo pameti latino su stare varalice i kad ti darove nose

  • JACA ♎

    26. septembar 2020 | 15:18

    Dobro je da imamo bolje odnose sa SAD, ali samo zato što su moćni, pa tako mora.. Inače, politika SAD je agresivna, mešaju se u sve, gaze zbog svojih interesa.. oni su zlo na planeti! Iskreno se nadam da njihova premoć u svetu opada, a mi, pre svega, treeba da čuvamo svoje prave prijatelje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA