≫ 

Ljubitelj dobrog zalogaja: Američki ambasador degustirao ćevape u Prijepolju

Nema sumnje da Godfri na najbolji mogući način upoznaje Srbiju

  • 6
Entoni Godfri Prijepolje hrana

Foto: Rina.rs/Privatna arhiva

Američki ambasador u Srbiji, Entoni Godfri, definitvno je ljubitelj srpske domaće hrane, a to je pokazao već nekoliko puta. U koji god deo naše zemlje da ode, ne propušta priliku da proba specijalitete specifične za taj kraj.

- Videli smo da se parkiraju automobili sa diplomatskim tablicama, izašlo je obezbeđenje, a kasnije i ambasador sa prevodiocem. Rekao je da je već čuo za "Mahovu pekaru" i da je zato odlučio da svrati i proba naše specijalitete. Uzeo je pet ćevapa na kajmaku u lepinji i seo ipsred pekare, kao sav običan svet. Insistirao je da plati, a radnici je na poklon dao značku na kojoj su ucrtani simboli naše dve zemlje - rekao je Salko Bajramović vlasnik pekare.

Nema sumnje da Godfri na najbolji mogući način upoznaje Srbiju, a kako drugačije nego preko hrane po kojoj je naša zemlja prepoznatljiva. Prethodno se oduševio leskovačkim roštiljem, mućkalicom i hranom studentkinje iz Vranja.

 

Bajramović kaže da je video i negativne komentare pošto je ambasador jeo u njegovoj pekari i tim povodom ističe da je Godfri veoma prijatan čovek.

- Izuzetno je ljubazan, velikodušan i prijatan, i zaista nije nikakav greh ukoliko je ljubitelj dobrog zalogaja. To može za sve nas da bude samo plus, jer će se za našu hranu čuti i van granica Srbije - kaže Salko iz Prijepolja.

Mahova pekara postoji već 100 godina i mesto je u koje na putu za Crnu Goru svraćaju i brojni turisti. Postala je simbol grada na Limu, a nakon Godfrijeve posete najprodavaniji su svakako ćevapi na kajmaku.

Video: Kevina Spejsija u Novakovom restoranu dočekao najmlađi Đoković

(Telegraf.rs/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar ZG

    27. septembar 2020 | 17:00

    Svaka čast!👏👏👌

  • Pavke

    27. septembar 2020 | 16:51

    Ovo je extra promoviše naše domaće jelo💪💪💪

  • duca

    27. septembar 2020 | 17:37

    Bravo za gospodina ambasadora!Normalan, obican covek,koji ceni zemlju domacina u kojoj sluzbuje!SVAKA CAST GOSPODINE AMBASADORE GODFRI!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA