Odnose Srbije i Nemačke karakteriše intenzivna saradnja na svim nivoima: Dačić se sastao sa Šibom

Tokom razgovora bilo je reči i o saradnji dve države u međunarodnim organizacijama

  • 2
Ivica Dačić, Tomas Šib Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom, a u razgovoru je zaključeno da su bilateralni odnosi dve zemlje na visokom nivou.

U saopštenju Ministarstva navodi se da su Dačić i Šib konstatovali i da odnose dve zemlje karakteriše intenzivna saradnja, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu, budući da je Nemačka prvi spoljnotrgovinski partner Srbije.

Dačić je upoznao Šiba sa najnovijim dešavanjima u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine, sa posebnim osvrtom na postizanje Vašingtonskog dogovora i nastavkom dijaloga u Briselu.

Ministar Dačić zahvalio je na podršci Nemačke procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i izrazio nadu da će tokom nemačkog predsedavanja biti otvorena nova pregovaračka poglavlja.

Ambasador Šib je rekao da Nemačka podržava svaki napredak koji se ostvari u procesu dijaloga između Beograda i Prištine.

Tokom razgovora bilo je reči i o saradnji dve države u međunarodnim organizacijama.

Šib je uručio ministru Dačiću poziv za učešće na konferenciji "Mladi, migracije i demografski izazovi na zapadnom Balkanu", koja će biti održana u okviru nemačkog predsedavanja Savetom EU.

Sagovornici su izrazili nadu da će uskoro biti realizovana poseta ministra inostranih poslova Nemačke Hajka Masa Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    28. septembar 2020 | 19:34

    Saradnja, pratimo i Nemacku stampu, saradnja se odvija tako da ako necete kako mi kazemo, uvodimo Srbiji sankcije.

  • nikolas

    28. septembar 2020 | 18:12

    SARADNJA JE INTENZIVNA I NASI NEMACKI PRIJATELJI PODRZAVAJU VELIKU ALBANIJU I SALJU VELIKE DONACIJE U ORUZJU VELIKOJ ALBANIJI !!! DANKE ENDZI!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA