Ambasadorka Kanade u oproštajnoj poseti kod Vučića: Istaknuta ekonomska saradnja dve zemlje

Predsednik Srbije je ambasadorki poželeo mnogo uspeha u budućem privatnom i profesionalnom životu

  • 11
VUCIC KANADA AMBASADORKA Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Ketlin Čaba i zahvalio joj što je, u toku svog trogodišnjeg diplomatskog rada u Beogradu, doprinela jačanju političkog dijaloga dve zemlje, kao i saradnje u različitim oblastima, posebno na polju ekonomije.

Vučić i Čaba su konstatovali da se povećava priliv kanadskih investicija, jer na srpskom tržištu trenutno posluje više od 50 kanadskih kompanija, saopštila je Pres služba predsednika.

Iako je najveći broj njih iz oblasti rudarstva i energetike, ambasadorka Čaba je istakla da je Srbija veoma dobra destinacija za ulaganja u različitim privrednim oblastima i da ju je kao takvu promovisala u Kanadi, pružajući kanadskim privrednicima više informacija o dobrim rezultatima srpske ekonomije.

VUCIC KANADA AMBASADORKA Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije i kanadska ambasadorka su pozdravili stupanje na snagu Sporazuma o vazdušnom saobraćaju i izrazili nadu da će uskoro biti otvorena direktna vazdušna linija između Beograda i Toronta, koja bi doprinela unapređenju ekonomskih odnosa, kao i boljem upoznavanju i povezivanju građana Srbije i Kanade.

Oni su, tim povodom, istakli da je i srpska zajednica, koja živi na kanadskom tlu, važan most između Srbije i Kanade.

Vučić je izrazio zahvalnost na podršci koju Kanada pruža evropskom putu Srbije.

 
 
 
View this post on Instagram
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Ketlin Čaba.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Ambasadorka Čaba je istakla da su reforme koje Srbija preduzima s ciljem pridruživanja EU, takođe važne i za poboljšanje uslova za investiranje i poslovanje.

Ona je izrazila zahvalnost na pomoći koju je Srbija pružila u repatrijaciji kanadskih građana po izbijanju pandemije, kao i uvažavanje za način na koji su srpske vlasti uspešno odgovorile na izazove pandemije.

Predsednik Srbije je ambasadorki poželeo mnogo uspeha u budućem privatnom i profesionalnom životu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mašnica

    29. septembar 2020 | 12:45

    Verujem da će Srbija imati dobru saradnju i sa novim ambasadorem kao i sa prethodnom ambasadorkom.

  • Kosta

    29. septembar 2020 | 12:47

    Kanada nas je uvek podržavala i treba da nastavimo da gradimo i razvijamo ekonomsike i diplomatske mere.

  • Jovan

    29. septembar 2020 | 14:10

    Uvek sa radošću se sećam kada sam bio mlad, jedna grupa studenata je iz Kanade došl u Srbiji bilo je to divno druženje. Kanada nas je uvek podržavala i treba da nastavimo da gradimo i razvijamo ekonomsike i diplomatske mere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA