Đurić razgovarao sa ambasadorom Izraela: U fokusu dijalog Beograda i Prištine

Na sastanku je bilo reči i o nedavno potpisanom vašingtonskom sporazumu

  • 0
Marko Đurić, Jahel Vilan Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Dijalog Beograda i Prištine je suštinski važan za stabilizaciju političkih prilika u regionu i ekonomski razvoj, međutim Srbija neće u okviru procesa normalizacije odnosa ni implicitno ni eksplicitno priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom.

Ðurić je ambasadora informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine i političko-bezbednosnoj situaciji u srpskoj južnoj pokrajini, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Briselski dijalog je, prema Ðurićevim rečima, u ovom trenutku talac nespremnosti Prištine da sprovede pre sedam i po godina preuzetu obavezu formiranja Zajednice srpskih opština.

Marko Đurić, Jahel Vilan Marko Đurić i Jahel Vilan - Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Na sastanku je bilo reči i o nedavno potpisanom vašingtonskom sporazumu, navodi se u saopštenju i dodaje da je Ðurić izrazio očekivanje da će u predstojećem periodu Izrael, u duhu tradicionalnog prijateljstva naših država i naroda, nastaviti da ima sluha i poštovanja za srpske državne i nacionalne interese.

- Srpski narod će u bratskom jevrejskom narodu nastaviti da vidi prijatelja i sapatnika, i dva naroda će nastaviti da se ujedinjeno bore protiv revizije istorije i za istinu o zajedničkim stradanjima - rekao je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA