≫ 

U subotu se ponavljaju izbori na pet biračkih mesta u Šapcu

U subotu će se glasati na Donjem šoru, Šipurskim livadama, u Drenovcu, Maloj Vranjskoj i Ševaricama

  • 1
Grad Šabac

Foto: Wikimedia/Pink Flojd

Na pet biračkih mesta u Šapcu u subotu, 3. oktobra, biće ponovljeni lokalni izbori, zbog prigovora liste Nebojše Zelenovića, koji tvrdi da je prethodno glasanje bilo neregularno.

U junu i na ponovljenim izborima 5. septembra, koji su održani na 27 od 100 birališta, trijumfovala je SNS osvojivši 37 od 69 odborničkih mesta. U međuvremenu, naprednjacima je prišao pokret Zapadna Srbija, Ruska stranka i Evropska zelena partija.

Ponovljeni izbori u subotu, u Šapcu će biti održani na Donjem šoru, Šipurskim livadama, u Drenovcu, Maloj Vranjskoj i Ševaricama. Pravo glasa na ovih pet birališta ima 5.829 birača, što ni na koji način ne može da promeni raspored snaga u lokalnom parlamentu.

Ukoliko ponavljanje prođe bez neregularnosti, očekuje se da bi nova skupština mogla da bude formirana za oko 15 dana, a najkasnije za dva meseca.

Nije tajna da je Šabac, već mesecima zakovan izbornim procesom, koji se uporno prolongira, a zbog ovoga najviše štete ima privreda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mali Radojica

    1. oktobar 2020 | 16:17

    Mogu se ponavljati na 55 birackih mesta, sve je zalud, narod ih vise ne zeli. Gubitnice gube i silaze sa vlasti. Napokon!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA