"Njegove provokacije ne smeju ostati bez odgovora EU": Đurić reagovao na Hotijevu izjavu o ZSO

- Sedam i po godina Priština odbija da omogući formiranje ZSO, i to će činiti i narednih sedam i po godina ukoliko joj neko ne objasni na ubedljiv način značenje reči ''obaveza'' - naveo je on

  • 7
Izbori, Srbija,  2020, glasanje, Marko Djuric

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocenio je danas da "bezobrazluk prištinskog premijera Avdulaha Hotija nema granica", jer se, kako je naglasio, sad već svakodnevno ruga i Evropskoj uniji i Beogradu navodeći da je za njega tema Zajednice srpskih opština zatvorena.

- Iako Hoti nije tako osion u Briselu, gde je najčešće prestrašen i manji od makovog zrna, njegove provokacije ne smeju ostati bez odgovora Evropske unije - rekao je Ðurić.

Kako se navodi u saopštenju, Ðurić je ocenio i da je dijalog Beograda i Prištine jedinstven po tome što jedna od strana u dijalogu nema čak ni potrebu da se pravda zbog nesprovođenja dogovora, niti trpi ikakve sankcije od strane posrednika u dijalogu.

Marko Đurić, DFC sastanak

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Prištini se ne može verovati, jer poruke koje stižu odande svedoče o nepopravljivoj političkoj nekulturi i nemogućnosti da tamošnje političke strukture usvoje najosnovnija pravila civilizovanog ponašanja, koja očigledno obavezuju sve osim njih - rekao je Ðurić.

Prema Ðurićevim rečima, Beograd, razume se, neće propustiti priliku da razgovara o bilo kojoj temi, ali pitanje je kakav je smisao dijaloga sa nekim koga ne obavezuje ni data reč ni potpis.

- Sedam i po godina Priština odbija da omogući formiranje ZSO, i to će činiti i narednih sedam i po godina ukoliko joj neko ne objasni na ubedljiv način značenje reči ''obaveza'' - naveo je direktor Kancelarije za KiM.

- ZSO je obaveza Prištine, i dok god ona ne bude formirana sa svim dogovorenim nadležnostima, nemoguće mi je da zamislim bilo kakav suštinski napredak u dijalogu - rekao je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boško

    1. oktobar 2020 | 16:18

    Ma sta lici ovaj "covek"?

  • FANTOM

    1. oktobar 2020 | 17:54

    E moj Đuriću i ti si mi neka gromada. Da nisi i ti odrubio Trampu. Pa da, Vučić te poveo u Vašington da posle potpisa zatapšeš za pobedu nad šipcima, jadan li si.

  • Sulejman, Tarin i Salamanderov djed

    1. oktobar 2020 | 16:29

    Zašto ne odeš u Prištinu da ga “uverljivo ubediš”???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA