≫ 

Na putu ka Beogradu, Lajčak obišao Merdare

On danas popodne stiže u Beograd gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

  • 4
SRBIJA SLOVACKA DIPLOMATIJA Foto: Tanjug/Predsednistvo Srbije

Izvestilac EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak obišao je, na putu ka Beogradu, administrativni prelaz Merdare između centralne Srbije i Kosova, čiji kapacitet je nedavno proširen.

- Na putu ka Beogradu ponosan sam što obilazim prelaz Merdare izgrađen za 4,6 miliona evra, a koje sada obe strane u potpunosti koriste, kako je dogovoreno u dijalogu još 2011. godine - napisao je Lajčak na svom Tviteru.

Lajčak je boravio dva dana u Prištini gde je razgovarao sa predstavnicima političkih stranaka, a danas popodne trebalo bi u Beogradu da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Podsetimo, od 7. oktobra proširen je kapacitet administrativnog prelaza Merdare između centralne Srbije i Kosova i Metohije, a srpsko osoblje počelo je da radi u novom objektu koji je ranije izgrađen sredstvima Evropske unije.

To je učinjeno na osnovu dogovora iz Vašingtona, postignutog na inicijativu predsednika SAD Donalda Trampa.

Proširivanje kapaciteta pozdravili su i Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suri

    15. oktobar 2020 | 16:54

    - Na putu ka Beogradu ponosan sam što obilazim prelaz Merdare izgrađen za 4,6 miliona evra Tolike pare za jednu nastresnicu?

  • Ppnj

    15. oktobar 2020 | 16:44

    Lignjoslav!

  • Kkk

    15. oktobar 2020 | 18:24

    NAS NAROD BI REKAO " OBICAN MUTIVODA" , POSLAN DA NAS ZAMAJAVA! ISUVISE NAS EVROPA POTCENJUJE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA