≫ 

Završene poslednje konsultacije pred formiranje nove Vlade: Dačić i Šapić razgovarali sa Brnabić

Srbija će novu vladu dobiti najverovatnije danas, za kada je zakazana i sednica predsedništva SNS nakon koje bi trebalo da bude poznat sastav sledeće izvršne vlasti sa Anom Brnabić na čelu

  • 3

U Vladi Srbije je oko 9 sati počeo sastanak mandatarke Ane Brnabić o sastavu novog kabineta sa liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem, koji ranije nije isključio mogućnost da će biti deo nove vlade. Brnabić je prethodno razgovarala sa liderom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i njegovim koalicionim partnerom Draganom Markovićem.

Dačić se, po završetku sastanka, nije obratio medijima.

Aleksandar Šapić je posle sastanka rekao novinarima rekao da je zadovoljan razgovorom, ali nije želeo da otkrije da li će biti deo buduće vlade.

- Ja to sada ne mogu da vam kažem, bilo bi nefer zato što je večeras sednica Predsedništva SNS, stranke koja ima apsolutnu većinu -izjavio je i dodao da su razgovori koje je imao sa Brnabić u skladu sa razgovorima koje je vodio sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Podsetimo, Srbija će novu vladu dobiti najverovatnije danas, za kada je zakazana i sednica predsedništva SNS-a nakon koje bi trebalo da bude poznat sastav sledeće izvršne vlasti sa Anom Brnabić na čelu.

Mediji su i prethodnih dana nagađali da bi u novu vladu mogli da uđu i Šapićev SPAS kao i SPS, a jedno od tih nagađanja je i da će partija Ivice Dačića u ovom sastavu vlade imati manje mesta.

Ono što jeste sigurno je da će umesto 22, u sali za sednice Vlade Srbije biti 24 fotelje, jer se formiraju dva nova ministarstva - ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Takođe, najavljeno je i da će biti više ministarki.

Video: Vučić potvrdio: Novi mandatar vlade je Ana Brnabić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA