• 1

Brnabić: SPS i SPAS ulaze u sastav nove vlade, potrebna nam je sabornost

Stav SNS biće definitivno saopšten, kada je reč o kadrovskim rešenjima, u nedelju. Na pitanje ima li svoje predloge i u kom procentu su to novi ljudi, rekla je da je upućena kao mandatarka i neko u Predsedništvu SNS

  • 1
Ana Brnabic

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Ana Brnabić mandatarka za sastav nove Vlade Republike Srbije, govorila je večeras o prioritetima u budućem radu i najvećim izazovima u narednom periodu, ali i povećanju plata i penzija, promeni Ustava, kosovskom pitanju i zastoju ka članstvu Srbije u EU.

- SNS je donela odluku odmah nakon izbora 21. juna da svakako pozivamo nacionalne manjine da formiraju vladu sa nama, videćemo da li će to biti koncentraciona vlada ili ne. Ono što je važno jeste da će to biti vlada koja će okupiti i SPS i SPAS i da je SNS u ovom trenutku želela ponovo da podeli odgovornost odnosno da pozovemo da svi zajedno zbog tog nacionalnog jedinstva upremo i gurnemo Srbiju napred - rekla je Brnabić.

Ona se osvrnula i na korona krizu i ekonomski potres zbog čega je SNS-u "potrebna saobrnost.

- Za Srbiju bi to bilo najpametnije i najbolje, a ne za SNS. Pozivamo naše građane da se zajedno borimo. Želimo da iz ove teške godine izađemo kao evropski lideri po ekonomskom rastu, kao zemlja koja ima najmanji javni dug i najveći nivo investicija, zaposlenost koja raste i nezaposlenost koja opada - dodala je.

I 2021. godine, dodaje, svet će biti suočen sa korona krizom, ali i još većom ekonomskom krizom.

- Moramo da nađemo način da prebrodimo i tu 2021. godinu a da nemamo povećanje nezaposlenosti kao mnoge druge zemlje. Ova vlada će imati apsoluno pun kapacitet, apsolutnu podršku u skupštini, moći će da uradi mnogo više nego vlada koju sam ja vodila. S druge strane, ako ne uspemo da izguramo dobro narednu godinu, da dođu drugi koji bi to mogli bolje da urade - rekla je Brnabić osvrćući se na moguće vanredne parlamentarne izbore.

Ona je naglasila da ne može razgovarati o tome ko će biti predsednik Skupštine.

- Razgovarali smo o našoj prethodnoj saradnji i šta Dačić i Marković koliko misle da imaju resora i kako bi se to uklapalo u sve one prioritete koje imamo. Ovde se radi o tome šta mi možemo da uradimo za građane Srbije i to je jedino što me zanima. - rekla je ona i dodala da će vlada do 28. oktobra početi da radi u novom sazivu.

"Biće značajan broj novih lica"

Stav SNS biće definitivno saopšten, kada je reč o kadrovskim rešenjima, u nedelju. Na pitanje ima li svoje predloge i u kom procentu su to novi ljudi, rekla je da je upućena kao mandatarka i neko u Predsedništvu SNS.

Sednicu Predsedništva SNS

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Biće značajan broj novih lica u vladi i to će se znati u nedelju. Dakle, važan je kvalitet tih ljudi, energija i iskustvo. Mislim da ćemo imati blizu 50 odsto žena, kako je predložio Aleksandar Vučić.

U nedelju kompletan sastav nove vlade Srbije

Podsetimo, danas je održan sastanak Predsedništva SNS nakon čega je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio da će lider SPS i aktuelni šef diplomatije Ivica Dačić biti novi predsednik Skupštine Srbije, da je definisano šest osnovnih ciljeva nove vlade koje podrazumevaju da, između ostalog, da će najkasnije parlamentari izbori, zajedno sa predsedničkim, biti održani 3. aprila 2022. godine.

Video: Vučić o koalicionim partnerima: Postignut dogovor sa SPS-om i SPAS-om

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žužu

    Ima li mesta za Čomićku, Đukić-Dejanovićku i još neko novo lice ženskog roda?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima