"Sastavljanje Vlade nije igra brojki i slova"

Sastav vlade i formiranje izvršne vlasti je ozibljan posao i uplašio bih se da je sve završeno za 24 časa - rekao je gradonačelnik Novog Sada

  • 0
Miloš Vučević gradonačelnik Novi Sad Printskrin: Youtube/RTS

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je za RTS da je Vlada Srbije dobila ograničeni mandat, nešto kraći mandat, i tu je postojao konsenzus. Posle godinu i po dana izlazimo pred građne da kažemo - ocenite nas, da li smo se dobro nosili sa koronim, da li smo imali dobre ekononske odgovore i da li smo zaštitili nacionalne interese, istakao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a, da je atmosfera na sednici Predsedništva SNS-a bila radna i svečana, ukazujući da je danas 12 godina stranke.

Govoreći o tome da li je bilo konsenzusa među članovima Predsedništva, Vučević kaže da je postojao.

- Na prethodnim sednicama u vezi sa razgovorima o potencijalnim koalicionim partnerima imali smo različita tumačnja članova Predsedništva, a juče kao i o odluci o mandataru nije bilo nekih disonantnih tonova. U nedelju očekujem da završimo personalne stvari - podvlači Vučević.

Koalicija je dobila najaširu podršku na Poredsedništvu SNS-a, kada saberete one koji su bili za te opcije, kaže on. Odgovarajući na pitanje da li je bilo glasova protiv, Vučević kaže da nije bilo nikog protiv.

Širi front u borbi za šest ciljeva

- Bilo je šire obrazloženje predsednika zašto je najbolje za Srbiju da bude ovakva koalicija, da možda SNS gubi kao stranka u smislu onog kapaciteta koja bi mogla da ima kao apsolutni pobednik izbora - ali moramo da gledamo širi društveni aspekt - da budemo svesni odgovornosti koju su nam građani dali za kreiranje i za njihovu budućnost. Bolje da bude širi front u borbi za šest ciljeva, koji su zahtevni i proizilaze jedni iz drugih - rekao je gradonačelnik Novog Sada.

VLADA KORONA KSTAB Foto: Tanjug/Vlada RS/Slobodan Miljević

Osvrćući se na ispunjavanje šest ciljeva koji su pred Vladom, Vučević kaže da se ne umanjuju izazovi koji su pred nama - postoji veliko pitanje kada će vakcina protiv korone doći i jedno od najozibljinijih pitanja su ekonomske posledice svega ovoga kroz šta prolazi ceo svet. Prema njegovim rečima, Srbija mora da bude konkurenta na tržištu i da u novoj raspodeli karata sačuva svoj suverenitet i nastavi evropski put.

- Vlada je dobila ograničeni mandat, nešto kraći mandat i tu je postojao konsenzus u SNS-u, to je osetljiv period ali očekujemo i dalji prtisak na Srbiju u vezi sa Kosovom i Metohijom, u kontkstu korone i Kosova i zato će Vlada biti limitirana na 18 meseci i da 2022. možemo da izađemo pred građane i kažemo - ocenite nas - istakao je potpredsednik SNS-a.

"Korona i Kosovo neće se skloniti sa agende"

Kaže da je ograničnje Vlade dokaz odgovrnosti jednog drugog pristupa jedne političke stranke prema građanima.

Vlada Srbije, Ivica Dačić, Ana Brnabić Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

- Želimo da kažemo da smo svesni da se narednih 18 meseci korona i Kosovo neće skloniti sa agende, biće veći prtisci na Srbiju - rekao je on.

Posle godinu i po dana izlazimo pred građne da kažemo - ocenite nas, da li smo se dobro nosili sa koronim, da li smo imali dobre ekononske odgovore i da li smo zaštitili nacionalne interese, ponovio je Vučević.

Jedino kadrovsko rešnje je da će Ivica Dačić biti predsenik Skupštine Srbije. Vučević kaže da to nije igra brojki i slova, sastav vlade i formiranje izvršne vlasti je ozibljan posao i da bi se uplašio da se sve završilo za 24 časa.

Govoreći o Dačiću, kaže da ga to nije iznenadilo jer je u sebi znao da je to jedno od rešenja, ali neki članovi Predsedništva su bili, ali svi su bili "za", i da pretpostavlja da je neko možda želeo da bude predsednik Skupštine.

Vučević je rekao da ostaje u Novm Sadu, da je izabran za gradonačenika po treći put i da je fokusiran na taj posao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA