"Dilema oko nekoliko ministarstava, Dačić na pravom mestu"

- U nedelju pre podne će biti sastanak Predsedništva SNS kad će biti objavljena sva imena - rekla je Brnabić

  • 1
KORONA STANJE SRBIJA, Konferencija, KZŠ, krizni štab

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je danas da se o novoj vladi ne razmišlja tako da se što više resora sačuva za SNS i navela da se, po pitanju kadrovskih rešenja, za tri do četiri minsitarstva još razmišlja ko će ih voditi.

- U nedelju pre podne će biti sastanak Predsedništva SNS kad će biti objavljena sva imena. Imamo za sada dilemu za tri ministarstva. Tačnije, za jedno ministarstvo se dvoumimo da li će uopšte biti, a za tri do četiti razmišljamo koga ćemo postaviti - rekla je Brnabić za TV Hepi.

Prema njenim rečima, ne razmišlja se o vladi na način - šta će da se sačuva za SNS, a da onda da se vidi šta će se "podvaliti" koalicionim partnerima, već o tome šta se može uraditi za građane.

Upitana za izbor Dačića na mesto predsednika parlamenta, rekla je da je njemu to "pravo mesto" i da se prvi put dogodilo da predsednik stranke bude i prvi čovek parlamenta.

Brnabić nije želela da komentariše navode da će Nikola Selaković postati ministar, jer ne bi bilo korektno da sada komentariše takve stvari.

Srbija, Glasanje, izbori 2020, Nikola Selakovic

Brnabić nije želela da komentariše navode da će Nikola Selaković postati ministar - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Možda i dođe do nekih rokada već dobro poznatih imena. Ne razmišljamo koji resor, koja vlada, već samo da se uradi sve što može u godini koja će biti puna izazova za naše građane. Svakako, mogu reći da bih Selakovića želela u svom timu, a biće mnogo novih imena - rekla je Brnabić, a navodi se na sajtu Hepija.

Ona je navela i da je juce imala dobar sastanak sa predsednikom SPAS-a Aleksandrom Šapićem.

- Nisam ga ranije poznavala. Zadovoljna sam. Naši planovi su da zadamo udarac mafiji i da paralelno sačuvamo bezbednost predsednika Srbije, da nastavimo gradnju puteva i da plate i penzije rastu - rekla je Brnabić.

U tom smislu, navela je da garantuje će Srbija biti jedina zemlja u Evropi koja će imati rast plata i penzija.

Krizni štab, konferencija

Brnabić je podvukla da kriminalne grupe ne mogu biti jače od države - Foto: ATA Images

- Videćemo u budžetu za 2021. godinu kakavi su limiti i šta nam je neophodno, kao i na kom polju. Bitno je da sve učinimo za bolji kvalitete života građana i to u prvom kvartalu sledeće godine. Moramo nastaviti da se fokusiramo na prioritete i sledimo smernice predsednika - rekla je Brnabić.

Kako je navela, prvi prioritet vlade biće da zada udarac mafiji, jer je to velika stvar, koja, kaže, nije samo borba bezbednosnih službi, jer je mafija ojačala i pokazala koliko je opasna.

- Radimo sa zakonodavnom vlašću i molimo i sudsku vlast da radimo zajedno i da budemo hrabri da zadamo konačan udarac mafiji. Sprema se napad i na porodicu predsednika Vučića. Kreće napad na jatake u policiji. Neće biti jednostavno, ovo je rizična borba ali bićemo hrabri - rekla je Brnabić.

Podvlači da kriminalne grupe ne mogu biti jače od države.

Konferencija, Krizni štab

Ana Brnabić - Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

- Nemam pravo da komentarišem presude, ali narod sve vidi. Ja sam predstavnik izvršne vlasti, na sudsku ne mogu da utičem, kao ni na brzinu donošenja presuda. Veliki je problem neefikasnost pravosuđa, a za borbu protiv mafije svi sektori pođednako moraju biti hrabri i jaki - rekla je ona.

Na pitanje o izveštaju EU, koji je najkritičniji prema pravosuđu i u kome se tvrdi da vlast ima veliki uticaj na sudove, Brnabić kaže da za to nema osnova, a kao primer je navela da je Siniša Mali izgubio sudski spor protiv Dragana Ðilasa.

- Dajte mi primere političkog uticaja na pravosuđe. Konkretne, ništa drugo ne priznajem. Nemamo uticaja na pravosuđe - kaže Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    21. oktobar 2020 | 13:55

    Ako je cilj premijerke rast plata i penzija; to znaci da nije cilj rast standarda gradjana vec da premijerka vec zan da ce biti rasta cena, a povremeno ce podici plate i penzije i tako ce non-stop imaju argument da su plate porasle za X%. Uz redovno ispiranje mozga gradjanima preko medija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA