≫ 

Izabrana lokalna vlast u Šapcu

Za predsednika Skupštine izabran je Nemanja Pajić, koji je i do sada obavljao ovu funkciju, a za njegovog zamenika dr Branko Vujković

  • 0
Izabrana lokalna vlast, Šabac Foto: Dragan Grujić - Mačva Press

Posle maratonskih lokalnih izbora u Šapcu je danas održana konstitutivna sednica gradske Skupštine, u kojoj SNS ima većinu od 37 odbornika, a sa pokretom "Zapadna Srbija", Ruskom strankom i Evropskom zelenom partijom ukupno 46 od 69 odborničkih mandanta.

Sednici nisu prisustvovali opozicioni odbornici izabrani sa liste aktuelnog gradonačelnika Nebojše Zelenovića.

Za predsednika Skupštine izabran je Nemanja Pajić, koji je i do sada obavljao ovu funkciju, a za njegovog zamenika dr Branko Vujković.

Za novog gradonačelnika Šapca izabran je dr Aleksandr Pajić, koji je do sada obavljao dužnost savetnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i jedan je od poverenika SNS u Šapcu.

On je prvi gradonačelnik iz redova opozicije posle dvadesetogodišnje vladavine garniture okupljene oko stranke "Zajedno za Srbiju".

U prvom obraćanju u lokalnom parlamentu Pajić je istakao da je vlast SNS pozitivna prekretnica i najavio da će grad Šabac biti partner svojoj državi i govorio o najvažnijim poslovima nove lokalne valsti u narednom periodu.

Aleksandar Pajić, gradonačelnik SA Za novog gradonačelnika Šapca izabran je dr Aleksandr Pajić, koji je do sada obavljao dužnost savetnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i jedan je od poverenika SNS u Šapcu-Foto: Dragan Grujić - Mačva Press

Blaža Knežević, diplomirani ekonomista iz Šapca izabran je za zamenika gradonačelnika, a izabrani  su i članovi gradskog veća.

Šabac je, inače, poslednja lokalna samouprava u Srbiji u kojoj su konstituisani organi lokalne vlasti, jer je, posle održanih izbora u junu, na nekoliko izbornih mesta glasanje ponavljano još dva puta, u septembru i oktobru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA