Ovo su kandidati za potpredsednike Narodne skupštine

Jednini kandidat za predsednika pralamenta je predsednik SPS-a Ivica Dačić, a trenutno je u toku rasprava narodnih poslanika o ovom predlogu

  • 0
Sednica Narodne skupštine Republike Srbije Foto: Tanjug/Rade Prelić

Konstitutivna sednica Narodne skupštine Srbije nastavljena je danas, a na dnevnom redu je izbor predsednika, generalnog sekretara i radnih tela parlamenta.

Jednini kandidat za predsednika pralamenta je predsednik SPS-a Ivica Dačić, a trenutno je u toku rasprava narodnih poslanika o ovom predlogu.

Poslaničke grupe dostavile su i spisak kandidata za potpredsednike Narodne skupštine.

Među njima su Vladimir Orlić ispred SNS-a, Stefan Krkobabić (PUPS), Radovan Tvrdišić (SPAS), Marija Jevđić (JS), Muamer Zukorlić i Elvira Kovač iz SVM.

Sandra Božić iz SNS, za koju se spekulisalo da će biti potpredsednik, ipak će biti zamenik šefa poslaničkog kluba SNS.

Kandidat za predsednika Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da mu je čast da bude na čelu najvišeg predstavničkog tela i dodao da će njegova uloga biti da predstavlja parlament i samim tim da štiti njegov integritet.

- Vi znate za mene, da sam ja uvek dobro raspoložen, danas naročito zato što je zaista za mene velika čast, da budem na čelu najvišeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Srbiji - rekao je Dačić novinarima uoči početka sednice.

On je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću zato što ga je, kaže, predložio za predsednika Skupštine Srbije.

Video: Poslanici Narodne skupštine se ponovo sastali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA