≫ 

U nedelju sednica Predsedništva SNS: Posle toga biće poznata imena novih ministara u Vladi Srbije

Sastanak će početi u 10 časova, posle čega su predviđene izjave za medije

  • 2
Sednicu Predsedništva SNS

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Srpska napredna stranka održaće sednicu Predsedništva u nedelju, 25.10.2020. godine, sa početkom u 10 časova, u sedištu SNS.

Posle sastanka, predviđene su izjave za medije.

Predsednik Aleksandar Vučić posle prethodne sednice najavio je da će se naprednjaci sastati još jednom za vikend, kako bi se obavile poslednje konsultacije sa koalicionim partnerima unutar stranke, posle čega će biti poznat konačan spisak novih ministara u Vladi Srbije.

Prvi korak ka formiranju Vlade načinjen je kada je 5. oktobra, predsednik Srbije predložio Anu Brnabić za mandatara, a naredni juče, pošto je izabrano skupštinsko rukovodstvo na čelu sa Ivicom Dačićem.

U subotu je na dnevnom redu u Skupštini Zakon o ministarstvima, posle čega će u nedelju biti održana sednica Predsedništva SNS i na taj način zaokružiti priča o formiranju izvršne vlasti u Srbiji.

Novi poslanici Skupštine Srbije položili su 3. avgusta zakletvu, čime je konstituisan dvanaesti po redu skupštinski saziv i počeo da teče rok od 90 dana za formiranje nove Vlade.

Prema članu 109. Ustava, Vlada mora biti formirana najkasnije u roku od 90 dana od konstituisanja parlamenta - u suprotnom sledi raspuštanje istog. Srbija trenutno ima tehničku vladu, čiji mandat traje do 3. novembra.

Video: Vučić o koalicionim partnerima: Postignut dogovor sa SPS-om i SPAS-om

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    23. oktobar 2020 | 14:34

    Znači opet ćemo lepše živeti.

  • Na proleće...

    23. oktobar 2020 | 13:32

    Ma nema potrebe, čemu žurba? Ionako je ta vlada već oborena. Unapred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA