≫ 

21 ministarstvo i čak 3 nova resora: Ovako će izgledati nova Vlada Srbije

Skupština će o ovom predlogu raspravljati sutra, a može da se dogodi da bude osnovan još neki resor bez portfelja, o čemu će se naknadno odlučivati

  • 6
Vlada republike srbije, zgrada

Foto: Google Maps

Grupa od 167 poslanika vlasti poslala je danas u skupštinsku proceduru Zakon o ministarstvima. Prema tom predlogu nova vlada imaće tri nova resora, a to su Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Skupština će o ovom predlogu raspravljati sutra, a može da se dogodi da bude osnovan još neki resor bez portfelja, o čemu će se naknadno odlučivati, potvrđeno je Telegrafu iz vrha vlasti.

Ko će biti novi ministri trebalo bi da bude poznato nakon sednice predsedništva SNS u nedelju.

Nova vlada imaće i Ministarstvo za brigu o selu, a ono obavlja poslove državne uprave i sa njima povezane stručne poslove koji se odnose na: strateško sagledavanje položaja sela i seoskog stanovništva; predlaganje mera i aktivnosti za unapređenje uslova života i rada na selu; negovanje tradicije i tradicionalnog načina života na selu, radi očuvanja kulturno-istorijskih sadržaja seoskih sredina, kao i druge poslove određene zakonom.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju obavlja poslove državne uprave koji se odnose na: sistem porodično pravne zaštite; brak; populacionu politiku; planiranje porodice, porodicu i decu; unapređenje i razvoj demografske politike.

Video: Dačić izabran za novog predsednika parlamenta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA