Grenel posetio lokalnu srpsku zajednicu u Viskonsinu

- Danas sam u Srpskoj kući u Milvokiju, Viskonsin - i ovi Amerikanci gore od želje da glasaju za Donalda Trampa - napisao je Grenel

  • 13
Ričard Grenel

Foto: Tanjug/Serbian Radio Chicago

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, objavio je na svom Instagramu profilu da je u subotu posetio lokalnu srpsku zajednicu u Viskonsinu, u okviru kampanje Inicijative "Srbi za Trampa 2020", a organizatori najavljuju da će danas prisustvovati liturgiji u crkvi Svetog Save u Milvokiju.

- Danas (subota) sam u Srpskoj kući u Milvokiju, Viskonsin - i ovi Amerikanci gore od želje da glasaju za Donalda Trampa - napisao je Grenel na Instagramu uz fotografije sa događaja.

 

Inicijativa "Srbi za Trampa 2020." najavila je da će Grenel danas prisustvovati liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju.

To je objavljeno na Fejsbuku Inicijative, uz konstataciju da su "američki" Srbi ponosni što će im se Grenel pridružiti na nedeljnoj liturgiji u crkvi Svetog Save.

🚨🚨 AMBASSADOR RICHARD GRENELL TO ATTEND HOLY HIERARCH'S LITURGY 🚨🚨📢 Serbs for Trump 2020 team is proud to announce...Posted by SERBS for TRUMP 2020 on Thursday, October 22, 2020

 

 

Starešina hrama Svetog Save u Milvokiju, otac Dragan Veleušić, kaže da će Grenel danas prisustvovati liturgiji u toj crkvi i posle njenog završetka razgovarati sa predstavnicima srpske zajednice u SAD.

Kako kaže, počastvovani su Grenelovim dolaskom i što se takav sastanak održava baš u glavnom i najvećem gradu Viskonsina u kome je srpska zajednica najbrojnija, iako je odluka najverovatnije deo predizborne kampanje.

Hram SPC koji će posetiti Grenel jedan je od najlepših u čitavoj srpskoj dijaspori, izgrađen je 1956. godine u srpsko-vizanijskom stilu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    25. oktobar 2020 | 10:20

    Grenel se uverio u Milvokiju da u SRPSKOj KUCi, srpski zivalj se sprema i organizuje svoj narod u dijaspori da glasa za TRAMPA. A, zasto da glasa za Trampa,?! Pa zato sto je vekovima srpski narod ziveo od svog mukotrpnog rada!! Namucen pa Naucen?!!! Svoj um i intelekt, srbi su preneli prvi jos od nastanka Amerike!!!? Ton svemu dao je Nikola Tesla, koji je svojim izumima i tehnickim unapredjenjima, otvorio oci svetu?! Zato su Srbi uz Trampa, koji,, zna da zna,, da vodi americki narod u PROSPERITET boljeg i savremenijeg zivota!!!! I TRECE, Srpsku dobrotu, hrabrost u ocuvanju mira, davne28. Jula 1918.godine Vudrov Vilson, postavio Srpsku zastavu na Belu Kucu,kao i na svim javnim zdanjima amerike prestonice. Ta istorijska poruka citana je javno u svim crkvama i stampana u nadregionalnoj stampi.

  • MZ

    25. oktobar 2020 | 09:58

    Ameri su nasa braca,bez obzira sto su nas malo bombardovali.Sta ima veze

  • Alex

    25. oktobar 2020 | 12:57

    Hahahah. Sada si se setio srba, a posle ces da lobiras za albance!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA