Na korak od formiranja nove Vlade ostala je jedna dilema: Ko od socijalista preuzima resore?

Nezvanično se pominje da bi Branko Ružić i Novica Tončev mogli da preuzmu dva resora, a konačna odluka trebalo bi da bude doneta sutra

  • 5
Ivica Dačić

Foto: Marko Jovanović

Srbija je na korak od dobijanja nove Vlade, a današnjim iznošenjem imena ministara, javnost je upoznata sa tim ko će činiti kabinet premijerke Ane Brnabić.

Nova Vlada Srbije imaće 21 ministarstvo, uključujući i tri nova – za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, za brigu o porodici i demografiju i za brigu o selu, ali su imena kadrova koja su pripala Socijalističkoj partiji Srbije izostala.

Razlog tome, nezvanično je potvrđeno Telegrafu iz vrha stranke, jeste što konačna odluka nije doneta, a cela priča trebalo bi sutra biti zaokružena.

Među imenima koji se spominju da bi mogli u ime SPS da preuzmu ministarstvo bez portfelja je potpredsednik socijalista Novica Tončev. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja mogao da preuzme najverovatnije Branko Ružić, potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i dosadašnji ministar državne uprave i samouprave, a njemu će po svoj prilici pripasti i mesto potpredsednika Vlade.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas je potvrdio da bi socijalisti sutra trebalo da finalizuju dogovor sa naprednjacima o novoj vladi i budućim resorima koje će dobiti ta stranka.

Video: Ovo su novi ministri u Vladi Srbije, Brnabić saopštila imena po resorima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    25. oktobar 2020 | 15:37

    Zaista vrhunski kandidati? Ruzic dokazano posten i odan, sto se tice Tnceva mora se istaknuti visok stepen obrazovanja?! Na sta spadoste drugovi i drugarice???

  • Tt

    25. oktobar 2020 | 15:56

    Koliko radnih dana i iskustva prosvetnog rada ima Branko Ruzic, kandidat za ministra prosvete? Da li je moguce da SPS nema kompetentnijeg kandidata za to radno mesto?

  • šumadinac

    25. oktobar 2020 | 20:02

    Ko zadnji izadje neka ugasi svetlo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA