≫ 

Prve reakcije novih ministara Vlade Srbije: "Velika čast i još veća odgovornost"

Atanasković je kazala da se nije nadala kandidaturi, s obzirom na to da je "anonimna"

  • 4
Zgrada Vlada Srbije Nemanjina Foto: Shutterstock

Kandidat za ministra privrede, direktorka Prve petoletke namenska iz Trstenika, Anđelka Atanasković, izjavila je danas da će raditi na tome da privreda ide na bolje i da u Srbiju dođe još više stranih investitora.

Atanasković je za Tanjug kazala da je počastvovana, ali i iznenađena, jer se nije nadala kandidaturi, s obzirom na to da je "anonimna".

- Veoma mi je drago i potrudiću se da opravdam poverenje predsednika Vučića i da dam sve od sebe da privreda ide samo na bolje i da što više investicija privučemo - rekla je Atanasković.

Anđelka Atanasković Foto: Mod.gov.rs

Upitana šta će prvo biti u foksu njenog ministarstva, ona je rekla da će to tek dogovoriti sa premijerkom i predsednikom.

Vujović: Broj žena u novoj vladi dokaz zrelosti društva

Kandidatkinja za ministarku za zaštitu životne sredine Irena Vujović rekla je danas da novu vladu čeka težak posao i period pun izazova, a da je posebno ponosna što su žene u velikom broju predložene za člance vlade.

- Ovo je istorijski trenutak za Srbiju koji potvrđuje zrelost našeg društva i ogroman napredak na polju rodne ravnopravnosti. Žene su sve vidljivije u društvu, ali i u političkom životu i posebno me raduje što ih je sve više na ključnim pozicijama od suštinskog značaja za budućnost naše zemlje i naroda - navela je Vujović u pisanoj izjavi za Tanjug.

VLADA CLANOVI BIOGRAFIJE Irena Vujović - Foto: TanjugZoran Žestić

Uz zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću i mandatarki Ani Brnabić na ukazanom poverenju, Vujović je navela da je za nju ovo velika čast i velika odgovornost.

- Dužnost koja mi bude poverena obavljaću časno i posvećeno, kao što sam to činila i do sada, i trudiću se da opravdam poverenje svoje stranke, a prevashodno građana koji su na izborima istorijsku podršku pružili upravo SNS - dodala je Vujović.

Ona je navela da novu vladu čeka težak posao i period pun izazova.

- Verujem u politiku rada i rezultata, a dužnost i obaveza svih nas prema Srbiji i građanima je da nakon formiranja nove vlade uložimo maksimalne napore da definisane ciljeve ostvarimo. Sigurna sam da ćemo zajedničkim snagama i timskim radom uspeti u tome - rekla je Vujović.

Momirović: Velika čast i još veća odgovornost

Kandidat za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas mu ponuda predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mandatarke Ane Brnabić velika čast i još veća odgovornost.

Tomislav Momirović, direktor hotela Mona Plaza Tomislav Momirović - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Momirović je izjavi za Tanjug rekao da se od nove vlade očekuje mnogo posla za kratko vreme.

- Samo ministarstvo je veoma zahtevno i važno jer je za Srbiju izgradnja puteva i saobraćajne infrastrukture jedan od najvažnijih projekata razvoja - rekao je Momirović.

Ističe da će dati sve od sebe da opravda poverenje predsednika Vučića i mandatarke Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 1

    25. oktobar 2020 | 17:32

    Videćemo Srbiju kroz nekoliko godina sa ovim sve jakim političarima,ne početku se hvale a kad odu budu i zadovoljni kako su prošli,ljude niko i ne pita kako im je sa njima.

  • Al

    25. oktobar 2020 | 16:22

    Će se lapa.

  • Chicago

    25. oktobar 2020 | 15:19

    Zasto stranih, zasto ne domacih, zaste ne mi iz dijaspore, ZASTOOO????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA