≫ 

Završen skup u Beogradu: Protestovali u parku u kome se okupljaju migranti

Deo okupljenih došao da pruži podršku migrantima

  • 31

U Parku Luke Ćelovića ispred Ekonomskog fakulteta počeo je skup protiv migranata, koji inače u najvećem broju borave upravo u ovom parku.

Sa druge strane desničarskih organizacija, u 17 časova za kada je skup najavljen pojavile su se i druge organizacije, među kojima, prenose mediji - "Ne davimo Beograd", koji su došli da pruže podršku migrantima.

Među organizatorima se ističe Narodna patrola, koja je  na svojoj Fejsbuk stranici pozivala građane na skup u parku za 25. oktobar u 17 časova.

Na mestu okupljanja nalaze se i pripadnici policije.

Skup završen posle dva sata

Posle dvočasovnog okupljanja razišle su se grupe desničara koje su se okupile u znak protesta zbog prisustva migranata u tom delu grada, kao i predstavnici levičara koji su došli da migrantima pruže podršku, piše Tanjug.

Skup su obezbeđivale jake snage Žandarmerije, a kako je javio Tanjugov izveštač sa lica mesta, on je protekao bez incidenta, ali u međusobnim prozivkama.

Policija je, inače, razdvojila suprotstavljene grupe i nije dozvolila masovniji ulazak u sam park.

Desničari su doneli transparente na kojima je pisalo "Kosovo je Srbija", "Terrorist not welcome"..., a imali su i razglas, dok su pristalice levičara uzvikivale "smrt fašizmu i kapitalizmu", a na njihovim transparentima pisalo je "Protiv imperijalizma, protiv rasizma", "Izbeglice dobrodošle, narodnom akcijom protiv batinaša".

Na skupu migranti nisu primećeni.

Prema rečima organizatora skupa podrške, migranti su dobili obaveštenje da se sklone u druge delove grada.

Organizacija "Narodna patrola" najavila je prethodnih dana putem društvenih mreza skup u 17 časova kako bi "očistili park od migranata", a dolazak su zatim najavili i pripadnici levičarskih grupa uz parolu "Čaj solidarnosti".

Član predsedništva Partije radikalne levice Ivan Velisavljević rekao je za Tanjug da je danas trebalo da se održi solidarna akcija podrške migrantima i suprotstavljanje širenju mržnje i nasilja.

- Odgovor mora biti solidaran i human, a ne širenje straha i mržnje - rekao je Velisavljević.

Pripadnici levice park su napustili u pratnji policije pola sata pre desničara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    25. oktobar 2020 | 18:50

    Svi vi koji mislite da su jadni mali migranti pobegli od rata, dobro razmislite o sledecem:prvo, gde je to rat, kad je taj deo zavrsem davno? Drugo, zasto u redovima migranta nema zene i dece? Trece, odakle im toliko paraz, imaju bolje telefone od nas? Cetvrto, ako su vec pobegli od lose situacije, zasto nemaju dokumenta, sta kriju? Peto, zasto nasa drzava dozvoljava da se osobe bez licnih dokumenta setaju drzavom a nama za izlazak iz kuce bez licne karte kazna 5000? Sesto, zasto obijaju radnje, zasto biju nase ljude i oljackaju, zasto napadaju nase zene kada su oni jadni mali migranti? Ljudi, ozbiljan problem su migranti! Neobuzdani, nevaspitani, agresivni!!! Drzava je duzna da zastiti svoje gradjane! Kosovo nam je lekcija, tako se i dole desilo! Migranti ni najmanje nisu dobro dosli ovde!!!

  • ...

    25. oktobar 2020 | 18:22

    Treba proterati migrante iz naše zemlje, svaki dan napadaju naš narod, pljačkaju, vređaju... Dosta smo trpeli teror džihadista

  • Varda

    25. oktobar 2020 | 18:00

    Ekstremisti su svakako ovi sto pruzaju podrsku avganistancima i sirijcima a nikako rodoljubiva omladina koja ih ne zeli u svom gradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA