≫ 

Skupština Srbije usvojila Predlog zakona o ministarstvima

U sredu se u parlamentu očekuje formiranje Vlade Srbije

  • 17

Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su danas o amandmanima i izglasali jednoglasno Predlog zakona o ministarstvima, a trebalo bi da mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić u sredu, 28.oktobra, predstavi svoj kabinet i ekspoze poslanicima.

Skupština Srbije usvojila Predlog zakona o ministarstvima

 

U Skupštini Srbije u 18 časova počelo je glasanje o Predlogu zakona o ministarstvima.

Skupština Srbije je jednoglasno usvojila Zakon o ministarstvima. 

Za Predlog zakona su glasala 204 poslanika, dok jedan nije glasao.

Gojković, Nedimović i Dmitrović podneli ostavke u Narodnoj skupštini

 

Administrativni odbor Skupštine Srbije rasmatrao je danas ostavke poslanika Maje Gojković, Marije Obradović, Radomira Dmitrovića, Branislava Nedimovića i Milana Krkobabića koji će svoj rad nastaviti u izvršnoj vlasti.

Odbor je takođe konstatovao i ostavku poslanika SNS Miloša Vučevića, Dalibora Radičevića, Nebojše Marjanovića, i Jasmine Palurović.

Odbor je predložio Skupštini Srbije da konstatuje prestanak mandata poslanika.

Izabrani predsednici više skupštinskih odbora

 

U Skupštini Srbije danas su izabrani i predsednici više skupštinskih odbora, pa će tako Odbor za kontrolu službi bezbednosti i u ovom sazivu voditi poslanik SNS Igor Bečić, a Odbor za odbranu i unutrašnje poslove poslanik SNS Aleksandar Marković.

Nova predsednica Odbora za kulturu je poslanica SNS Sandra Božić.

Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava vodiće kao i do sada poslanica SNS Aleksandra Tomić, dok je za predsednicu skupštinskog Odbora za evropske integracije izabrana poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač.

BEOGRAD SKUPSTINA SEDNICA

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Za predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo izabran je poslanik Muamer Zukorlić, a za predsednika Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije vodiće poslanica SNS Katarina Rakić.

Poslanik SNS Darko Laketić biće predsednik Odbora za zdravlje i porodicu. dok će Odbor za rad voditi poslanik SPAS-a Radovan Tvrdišić.

Novi predsednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova je poslanik Socijaldemokratske pratije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac, a predsednik odbora za zaštitu životne sredine je poslanica SPS Ljubinka Rakonja.

Podneto 10 amandmana na predlog Zakona

 

Na predlog zakona podneto je 10 amandmana. Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu razmatrao je podnete amandmane, a predlagači iz poslaničkog kluba "Aleksandar Vučić - za našu decu" prihvatili su jedan koji je podnela poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević.

BEOGRAD SKUPSTINA SEDNICA

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Odbor je podneo i jedan svoj amandman.

Podršku zakonu najavili su poslanici većine, a za taj zakon, kako su naveli u načelnoj raspravi, neće glasati parlamentarci iz Ujedinjene doline-SDA Sadnžaka i samostalni poslanik Vladan Glišić.

Posle sednice Predsedništva SNS poznat je predlog gotovo celog sastava vlade, izuzev potpredsednika, ministra prosvete i ministra bez portfelja.

Pošto završe raspravu o amandmanima poslanici će glasati, a u sredu se u parlamentu očekuje formiranje Vlade Srbije.

Podršku zakonu najavili su poslanici vladajuće većine, a za taj zakon, kako su naveli u načelnoj raspravi, neće glasati parlamentarci iz Ujedinjene doline-SDA Sadnžaka i samostalni poslanik Vladan Glišić.

Posle sednice Predsedništva SNS-a poznat je predlog gotovo celog sastava vlade, izuzev potpredsednika, ministra prosvete i ministra bez portfelja. Ministra prosvete predložiće SPS, čiji će kadar voditi taj resor.

Mediji su preneli da će potpredsednici nove vlade biti Branislav Nedimović, Zorana Mihajlović, Maja Gojković, Nebojša Stefanović i Branko Ružić.

Od ukupnog broja članova vlade, kojih će biti 23, čak 11 su žene, i oko 50 odsto je novih ministara.

Predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedelju da SNS, ali i on lično, od vlade traži da se energičnije nego ikad država, time i vlada, suprotstavi organizovanom kriminalu i korupciji, da srpska ekonomija napreduje ogromnom brzinom, da Srbija sačuva samostalnost i nezavisnost i da ostane na evropskom putu.

Poslanici SNS-a su u skupštini poručili da će Vlada Srbije imati podršku u realizaciji tih ciljeva.

Video: Dačić izabran za novog predsednika parlamenta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA