Odlazeći ministri predali dužnosti i oprostili se od svojih kolega

Budite jak oslonac Republike Srbije u njenoj bezbednosti - navodi se u jednom od saopštenja

  • 0
SRBIJA VLADA SEDNICA Foto: Tanjug/Vlada RS/Slobodan Miljević

Potpredsednik Vlade Srbije i dosadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio je danas svim pripadnicima MUP na zajedničkom radu u proteklih šest i po godina kako bi Srbija bila bezbedna i sigurna zemlja i istakao da s ponosom preuzima novu dužnost ministra odbrane.

- Dugujem veliku zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanoj prilici da obavljam izuzetno odgovoran i častan posao ministra odbrane - naveo je Stefanović, a preneo MUP u saopštenju.

Stefanović je zahvalio svim pripadnicima MUP, navodeći da je imao privilegiju da sarađuje sa njima i da zajedno služe gradjanima.

Istakao je da je ponosan na sve velike projekte i reforme koje su zajedno sproveli i iskreno zahvalan na nesebičnom doprinosu koji su dali na stvaranju bolje i stabilnije Srbije.

- Želim vam puno sreće u daljem radu, da nastavite da se snažno borite protiv kriminala i korupcije i budete jak oslonac Republike Srbije u njenoj bezbednosti. Sve najbolje vama i vašim porodicama - poručio je Stefanović, navodi se u saopštenju.

Aleksandar Vulin: Bilo je časno

Aleksandar Vulin, koji je u protekle četiri godine obavljao funkciju ministra odbrane, zahvalio je svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na godinama zajedničke službe vojsci, državi i narodu uz poruku da bila čast obavljati taj posao.

Sadejstvo 2020, Aleksandar Vulin, Vojska Srbije Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Damir Banda

- Zahvalan sam svakom od Vas i posebno vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću na prilici da učestvujem u obnovi i jačanju naše vojske. Istorija Srbije je istorija borbe za slobodu, a nema slobodne Srbije bez jake vojske, slobodne od naređenja i odluka stranaca - rekao je Vulin.

Dodao je da su se zajedno borili i izborili da odluke o vojsci donosi samo Srbija i izborili za pravo da brinemo o Republici Srpskoj i svim Srbima gde god da žive.

- Odali smo dužno poštovanje našim ratnim komandantima, i odbili da se odričemo i stidimo naših heroja. Zahvaljujući vašoj upornosti i tvrdoglavosti, zahvaljujući ličnom angažovanju vrhovnog komandanta Vojske Srbije, vojska, koju sa ponosom pozdravljam, nakon završetka mog služenja je jača, opremljenija, obučenija i zadovoljnija nego što je bila. Nakon godina zapuštanja došle su godine rasta i obnove na ponos države i naroda - rekao je Vulin.

Video: Brnabić iznosi ekspoze, Srbija dobija novu vladu: Prioritet zaštita zdravlja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA