≫ 

Kad Jela Cello "repuje": Nastup poslanice SPS u parlamentu, Dačić joj dozvolio da prekorači vreme

"Mnoge mi stvari kipte u glavi i okupiraju moždane hemisfere, mozak k'o treger, k'o na bini Džeger, rasteže se", recitovala je na kraju izlaganja mlada poslanica

  • 5

Poslanica SPS Jelena Mihailović obratila se poslanicima u Narodnoj skupštini u maniru mlade generacije kojoj pripada i "odrepovala" stihove pesme koja se bavi temama o kojima se, kako kaže, i danas raspravlja u parlamentu.

- Mnoge mi stvari kipte u glavi i okupiraju moždane hemisfere, mozak k'o treger, k'o na bini Džeger, rasteže se, prati ali ne može da shvati, te ovakvi mandati, te onakvi mandati, te skoro isti kandidati. Kandidat koji pokuša da rastegne mandate po meni nije pravi demokrata - stihovi su pesme za koju je Mihailović rekla da su napisani još 1981. godine.

Jela Cello, Jelena Mihailović Foto: Petar Vujanić

Poslanica socijalista rekla je da očekuje da će kultura dobiti zasluženo mesto u radu nove vlade i izrazila zadovoljstvo što je mandatarka Ana Brnabić u svom ekspozeu apostrofirala važne teme kao što su kultura, sport, omladina i obrazovanje, prenosi Tanjug.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić je rekao da se Mihailović do sada nije bavila politikom, već umetnošću i da je "svetski majstor violončela", te da je bio tolerantan i dozvolio joj da prekorači dozvoljeno vreme obraćanja jer joj je danas prvo obraćanje u republičkom parlamentu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @@@

    28. oktobar 2020 | 20:56

    Lepo su počeli,sve u stihu,sve u prozi......blago nama

  • ?????

    28. oktobar 2020 | 23:01

    Bolje joj je da se drzi violoncela,eto sef joj je dozvolio da cak i odrepuje u skupstini,kuda ovo vodi ovu zemlju,uzas.

  • 7890

    29. oktobar 2020 | 00:09

    Bravo Jelena, mladalački, ambiciozno, poučno. Ko je shvatio zna dobro šta si htela da kažeš, a ko nije nije ni bitno. To što si prekoračila vreme, vredelo je tvoje poruke poslanicima. Živa bila!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA