≫ 

Čestitke zbog formiranja nove Vlade: "Zadovoljni smo što ostajete posvećeni evropskom putu"

Očekujem da zajedno sa partnerima u Srbiji radimo na koracima koji će doneti novu dinamiku pristupnom procesu - navodi se u jednoj od mnogobrojnih čestitki koje su upućene premijerki Ani Brnabić

  • 0
Aleksandar Vučić, svečanost primopredaje dužnosti predsednik

Foto: Milena Đorđević

Poslanici Narodne skupštine izabrali su na posebnoj sednici novu Vladu Srbije, a odmah potom krenule su da stižu čestitke, kako iz regiona tako i iz EU.

Komesar za proširenje EU Oliver Varhelji čestitao je na formiranju nove Vlade u Srbiji i pozdravio snažnu opredeljenost srpske Vlade ubrzanju i sprovođenju reformi u zemlji.

 

- Čestitam! Očekujem saradnju sa premijerkom Srbije, Vladom i Parlamentom na sprovođenju EU reformi i implementaciji Ekonomsko investicionog plana za Zapadni Balkan na dobrobit svih - poručio je Varhelji na Tviteru.

I izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimir Bilčik, čestitao je večeras premijerki Brnabić na formirananju novog kabineta.

 

- Zadovoljan sam što čujem da Srbija ostaje snažno posvećena svom evropskom putu. Očekujem da zajedno sa partnerima u Srbiji radimo na koracima koji će doneti novu dinamiku pristupnom procesu - poručio je Bilčik na svom Tviter nalogu.

Čestitke iz regiona

 

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Ani Brnabić ponovni izbor za predsednicu Vlade Srbije i poručio da je snažna i ekonomski stabilna Srbija od posebnog značaja, ne samo za Republiku Srpsku, već za ceo region. I predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Ani Brnabić i poručila da je za RS i njene građane od izuzetne važnosti snažna i prosperitetna Srbija.

Milorad Dodik je izrazio uverenje da će Ana Brnabić, svojim predanim radom i opredeljenošću za snažan razvoj zemlje, doprineti daljem afirmisanju Srbije na unutrašnjem i međunarodnom planu.

- Srbija je postala nezaobilazan politički faktor u regionu, Evropi i svetu, što je od velikog značaja i za nas u Republici Srpskoj i BiH. Uveren sam da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i razvijati još bolje međusobne odnose za dobrobit našeg naroda - poručio je Dodik.

Istakao je da se zalaže za uspešnu saradnju sa Srbijom, kao i za nastavak rada na realizaciji započetih zajedničkih projekata i pokretanje novih za dobrobit i prosperitet stanovnika RS, Srbije i BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Banjaluka, Aleksandar Vucic

Foto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE

I predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je večeras Ani Brnabić i poručila da je za RS i njene građane od izuzetne važnosti snažna i prosperitetna Srbija, kao regionalni lider i nezaobilazni faktor mira i stabilnosti.

- S obzirom na naše čvrste veze u svim oblastima, od političkih i ekonomskih, do kulturnih i institucionalnih, želim i ovom prilikom da istaknem snažnu opredeljenost za stalno unapređenje i razvoj sveukupnih odnosa Republike Srpske i Republike Srbije - poručila je Cvijanović u čestitki upućenoj u ime građana RS i u svoje ime.

Izrazila je uverenje da će Brnabićeva, zajedno sa ministrima u novoizabranoj vladi, nastaviti da vodi odgovornu i politiku kontinuiteta, koja će Srbiji obezbediti dalji ekonomski i sveukupni razvoj.

- Uz iskreno uverenje da će Republika Srbija uspešno nastaviti put reformi, kao i dalju afirmaciju kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, srdačno Vas pozdravljam i želim mnogo uspeha u budućem radu - poručila je Cvijanovićeva.

Video: Ana Brnabić i ministri položili zakletvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA