≫ 

Stefanović uručio oficirsku sablju Vulinu: Ovi ministri su danas preuzeli nove dužnosti

Primopredaje dužnosti obavljene su u zgradama resora

  • 2
Primopredaja dužnosti Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula, Tanjug/Ministarstvo zaštite životne sredine, Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijerka Ana Brnabić i ministri položili su sinoć zakletvu u Skupštini Srbije i tekst zakletve predali predsedniku parlamenta Ivici Dačiću. Jutros je održana prva sednica nove Vlade, a novi ministri zvanično su preuzeli dužnosti.

U skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave, novoizabrani ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra dr Nebojše Stefanovića, koji je  izabran za ministra odbrane.

Nakon intoniranja himne ministri Stefanović i Vulin, potpisali su Zapisnik o primopredaji dužnosti. Ministar Stefanović uručio je oficirsku sablju ministru Vulinu, koji mu je poželeo uspeh na novoj dužnosti.

Video: Stefanović uručio oficirsku sablju Vulinu

Svečanosti koja je održana u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba prisustvovali su članovi kolegijuma ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova.

Maja Gojković preuzela fukciju ministarke kulture

Nova ministarka kulture i informisanja Maja Gojković preuzela je danas resor od odlazećeg ministra Vladana Vukosavljevića. Primopredaja funkcije održana je u prostorijama ministarstva.

Vukosavljević i Gojković nisu davali izjave, već su u prisustvu stručnih službi ministarstva obavili primopredaju funkcije. Dosadašnji ministar kulture je sa mesta gradskog sekretara za kulturu u Beogradu izabran na mesto ministra kulture i informisanja 2016. godine.

Maja Gojković je na mesto ministra kulture i informisanja stigla sa pozicije predsednice Narodne skupštine Srbije u prethodnom sazivu parlamenta.

Trivan predao dužnost novoj ministarki Ireni Vujović

Odlazeći ministar zaštite životne sredine Goran Trivan obavio je primopredaju dužnosti sa novom resornom ministarkom Irenom Vujović.

Trivan je, kako se navodi u saopštenju ministarstva, ministarki Vujović predao izveštaje o završenim, započetim i planiranim projektima, kao i o postavljenim ciljevima i budućim obavezama.

Vujović je zahvalila svom prethodniku na srdačnoj dobrodošlici i istakla da je spremna da se suoči sa izazovima koji je očekuju na novoj dužnosti, te da će se truditi da radom i rezultatima opravda poverenje koje joj je ukazano.

Irena Vujović Irena Vujović i Goran Trivan - Foto: Tanjug/Ministarstvo zaštite životne sredine

- Posao u resoru zaštite životne sredine obavljaću časno, odgovorno i posvećeno, kao što sam obavljala i dužnosti koje su mi do sada bile poverene. Očekuje nas veliki posao, moramo da radimo više nego ikad, kako bismo ostvarili ciljeve koje je postavila predsednica Vlade Ana Brnabić. Verujem da ćemo uspeti u tome i da će građani vrlo brzo moći da vide rezultate našeg rada - poručila je Vujović.

Trivan je rekao da je primopredaja čin od izuzetnog značaja, jer je to način da se osigura kontinuitet u radu Ministarstva.

On je dodao da je važno novom ministru predstaviti potpunu i jasnu sliku o tome šta je urađeno, šta je u toku i šta je pripremljeno za dalji rad.

Irena Vujović Irena Vujović - Foto: Tanjug/Ministarstvo zaštite životne sredine

- Ministarstvo životne sredine je formirano pre samo tri godine kao zaseban resor i uložilo je značajne napore u podizanju svesti o važnosti životne sredine, ali i za dostizanje evropskih i svetskih standarda kojima smo sve bliže. Resor predajem ministarki Vujović koja pripada generaciji mladih, ali iskusnih političara spremnih da odgovore izazovima. Verujem da će jednako uspešno voditi i odgovorno i predano obavljati novu funkciju - kazao je Trivan.

Ružić predao dužnost ministarki Obradović

Ministarka državne uprave i lokalne samuprave Marija Obradović preuzela je danas dužnost od ministra Branka Ružića, koji je novi ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Ružić je Obradović predao Izveštaj o radu, nakon čega je održan radni sastanak.

Ružić je novu ministarku upoznao sa rezultatima Ministarstva postignutim u prethodnom periodu, kao i sa javnim politikama čiju je realizaciju potrebno implementirati kako bi državna, lokalna i javna uprava bile efikasani sistemi u službi gradana i privrede.

Koleginici je poželeo uspeh u radu i naveo da je u Ministarstvu čeka tim profesionalnih službenika na koje će moci da se osloni.

Šarčević predao dužnost Ružiću

Dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave danas prelazi na novu funkciju u Ministarstvo prosvete.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije funkciju ministra preuzeće od Mladena Šarčevića.

Marija Obradović, potpredsednica Srpske napredne stranke ulaskom u kabinet u Nemanjinoj 11 prvi put postaje deo izvršne vlasti.

U dugom poslaničkom mandatu bila je na čelu skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, članica Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropske integracije, Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže.

Rođena 1974. godine u Kraljevu, gde je stekla i osnovno obrazovanje, Pedagošku akademiju završila je u Kruševcu i Učiteljski fakultet u Beogradu.

Kuburović Kisić predala dužnost Maji Popović

Nova ministarka pravde Maja Popović preuzela je danas dužnost od dosadašnje ministarke Nele Kuburović Kisić. Primopredaja dužnosti obavljena je u prostorijama Ministarstva pravde.

Kuburović Kisić je tom prilikom čestitala Popović na izboru i poželela joj sreću u daljem radu.

Popović se zahvalila Kuburović Kisić na dosadašnjem radu i istakla da joj je čast što će u narednom periodu biti na čelu Ministarstva pravde.

Anđelka Atanasković preuzela dužnost ministarke privrede

Novoizabrana ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je danas da će nastaviti da radi na daljem ekonomskom jačanju zemlje i podizanju životnog standarda građana.

Ona je u prostorijama Ministarstva preuzela dužnost od dosadašnjeg ministra Gorana Kneževića, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Tom prilikom Knežević je novoj ministarki preneo svoja iskustva, a nova ministarka mu je zahvalila na dosadašnjem radu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA