Ko je Jela Cello, poslanica koja je prvi put "repovala" pesmu iz 1981. godine u Skupštini Srbije

Krajnje interesantnan nastup privukao je pažnju domaće javnosti te su se mnogi zapitali ko je zapravo Jelena Mihailović

  • 2
Jela Cello, Jelena Mihailović

Foto: Petar Vujanić

Poslanica SPS Jelena Mihailović obratila se sinoć poslanicima u Narodnoj skupštini na krajnje originalan način. Kako je i sama najavila svoj "govor", obratila se u maniru generacije kojoj pripada i "odrepovala" stihove pesme koja je napisana pre skoro 40 godina, a za koje je naglasila da važe i danas.

- Mnoge mi stvari kipte u glavi i okupiraju moždane hemisfere, mozak k'o treger, k'o na bini Džeger, rasteže se, prati ali ne može da shvati, te ovakvi mandati, te onakvi mandati, te skoro isti kandidati. Kandidat koji pokuša da rastegne mandate po meni nije pravi demokrata - stihovi su pesme za koju je Mihailović rekla da su napisani još 1981. godine.

Krajnje interesantnan nastup privukao je pažnju domaće javnosti te su se mnogi zapitali ko je zapravo Jelena Mihailović. Njeno ime u fokus medija dospelo je još prošle godine kada se pisalo o njenoj vezi sa muzičarem koji je od nje stariji skoro četiri decenije.

Video: Poznata violončelistkinja i poslanica SPS- a repovala u Skupštini

- Uleteo je u moj život poput furije, u to vreme 2010. sam završavala specijalističke studije - rekla je Jelena za jedan domaći časopis opisujući kako je počela veza sa Petrovićem, koji je inače i autor pesme koju je "repovala" pred poslanicima.

Inače je i sama muzičarka, odnosno svira violončelo, a do sada se nije bavila politikom. Mlada violončelistkinja koja je dugo godina živela na relaciji Beograd-Los Anđeles, mnogima poznatija pod umetničkim imenom Jela Cello (Čelo).

 
 
 
View this post on Instagram

Music can change the world. #beethoven ° ° ° ° ° #jelacello #cello #music #magiccelloA post shared by Jela Cello 🎶 (@jelacello) on

 

Cello je skraćenica od violončelo, kojem je posvetila najveći deo svog vremena i života, školovanje je započela na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, nakon čega je nizala prestižne nagrade.

Nastupala je kao solista, ali i radila sa mnogim prestižnim umetnicima, nakon čega se upustila u turneju posle čega je stekla ulogu zvaničnih ambasadora za Beograd u nastojanju da 2020. postane kulturna prestonica Evrope. To je rezultiralo pozivima za izvođenje klasične i savremene muzike, zahvaljujući upravo Jeli.

Mlada poslanica i violončelistkinja je, takođe, nosilac Kulturno-prosvetne zajednice Republike Srbije zbog svog kreativnog doprinosa kulturi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    29. oktobar 2020 | 17:22

    Ajte molim vas,dosta vise o glupostima,oni svi trebaju da rade svoj posao kada su vec izabrani za nekakve narodne poslanike a ne da se promovisu preko skupstine,njoj bi bilo bolje da je nastavila sa cello-m,nego da se blamira po skupstini i medijima,ali neko i to voli,samo kuku nama sa svima njima zajedno u skupstini,kao i do sada.

  • Vesna

    29. oktobar 2020 | 18:05

    Samo nam je ova falila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA