"Molimo se da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravedni počivaju"

Vaša Svetosti, preosvećene vladike, sa žaljenjem smo primili vest o smrti Visokopreosvećenog mitropolita crnogorsko-primorskog Gospodina Amfilohija.Izražavamo iskreno saučešće - navodi se u telegramu predsednika Srbije

  • 5
Amfilohije, Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/AP, Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

- Vaša Svetosti, preosvećene vladike, sa žaljenjem smo primili vest o smrti Visokopreosvećenog mitropolita crnogorsko-primorskog Gospodina Amfilohija. Izražavamo iskreno saučešće i molimo se da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravedni počivaju - navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u 8.20 u Kliničko bolničkom centru Crne Gore. Mitropolit se lečio u KBC u Podgorici, gde je primljen 6. oktobra zbog pogoršanja stanja nastalog zbog korona virusa.

Iako je već 10 dana bio negativan na koronu, ona je izazvala obostranu difuznu upalu pluća. Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo pre nekoliko dana, a u njegovo lečenje bio je uključen ceo lekarski tim.

Video: Vučić o smrti Amfilohija: Voleo bih da ta vest nije tačna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA