≫ 

Vučić ide u Podgoricu na sahranu Amfilohiju

Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovaću sahrani Mitropolita crnogorsko - primorskog Amfilohija i razgovaraću sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori - poručio je u objavi na zvaničnom Instagram nalogu

  • 82
KOSOVO LAVROV VUCIC Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće poslednjem ispraćaju počivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

- Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovaću sahrani Mitropolita crnogorsko - primorskog Amfilohija i razgovaraću sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori - poručio je u objavi na zvaničnom Instagram nalogu.

Šef srpske države tako će prvi put otkako je na visokim pozicijama u vlasti otići u Crnu Goru.

Ranije danas episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije ocenio je da bi dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu mitropolita Amfilohija bio "dobar početak novih i bliskijih odnosa Srbije i Crne Gore".

- S obzirom da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih odnosa između Srbije i Crne Gore, a to je nasušna potreba i želja naroda iz obe zemlje. Ali, takav je običaj kod nas da se na sahranu ne poziva - rekao je vladika Joanikije, preneo portal borba.me.

Dolazak na sahranu mitropolita najavio je i Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH i vodeći političar Republike Srpske. Takođe, na sahranu dolazi ipatrijarh srpski Irinej, arhijereji Srpske pravoslavne crkve.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je juče u 8.20 u Kliničko bolničkom centru Crne Gore. Mitropolit se lečio u KBC u Podgorici, gde je primljen 6. oktobra zbog pogoršanja stanja nastalog zbog korona virusa.

Iako je već 10 dana bio negativan na koronu, ona je izazvala obostranu difuznu upalu pluća. Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo pre nekoliko dana, a u njegovo lečenje bio je uključen ceo lekarski tim.

Video: Vučić o smrti Amfilohija: Voleo bih da ta vest nije tačna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    31. oktobar 2020 | 12:55

    Al' ce lepo da ga docekaju...

  • Sanjica

    31. oktobar 2020 | 15:41

    Cela Srbija na celu sa Aleksandrom Vucicem ce na ovaj nacin odati pocast i poslednji pozdrav Amfilohiju. Bio je divan covek, Srbin i cuvar pravoslavlja.Neka mu Gospod podari mira i spasenja.

  • Brankica

    31. oktobar 2020 | 16:01

    Baš mi je žao Amfilohija, dobar duhovnik i veliki Srbin. Hvala mu za sve što je učinio za Srbe u CG i SPC, otišao je da polaže račune Sv. Petru Cetinjskom kako je jednnom i rekao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA