Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka: Prvi susret ministarke i direktora JP prošao burno

Sastanku su prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije, a u ime RTB Bor Đen Siming, generalni direktor kineske kompanije Ziđin

  • 19
Zorana Mihajlović

Foto: Kabinet podpredsednice Vlade, Ministarstvo rudarstva i energetike/Zoran Petrović

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike prof. dr Zorana Mihajlović održala je danas sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora na kojem je predstavila svoj tim u ministarstvu i principe rada u budućem periodu. Prvi susret ministarke i direktora javnih preduzeća je prošao burno, pa je u jednom trenutku Dušan Bajatović udaljen sa sastanka, dok se direktor Transportgasa Stevan Dukić nije odazvao sastanku zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

- Ovo je prvi u nizu sastanaka koje ćemo imati, jer je ovo strateški važan sektor za državu. Nema većeg potencijala od ovog sektora, učiniću sve da bude vodeći. Šest godina sam radila u drugom ministarstvu, želim da se upoznamo i da vidite kako će izgledati naš budući rad. Cilj je da promenimo neke odnose, da kao Ministarstvo pomognemo i da budemo podrška svakome od vas. Elektromreža Srbije je dobar primer kako može da se radi - poručila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je da će biti promena u radu, te da očekuje da se radi bolje i efikasnije.

- Želim da vam poručim da kako se radilo do sada, tako neće moći. Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadam se da ste svesni da ste na odgovornim pozicijama i očekujem da se odgovorno i ponašate - rekla je ona.

Sastanku su prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, ODS “EPS Distribucija” Bojan Atlagić, Elektromreže Srbije Jelena Matejić, Transnafte Bogdan Kuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Đen Siming, generalni direktor kineske kompanije Ziđin.

Zorana Mihajlovic

Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

Direktor Transportgasa Stevan Dukić nije se odazvao sastanku zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, udaljen je sa sastanka zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije.

Video: Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    31. oktobar 2020 | 15:32

    Ee,ministarstvo Energetike održalo prvi sastanak a nije pozvalo predstavnika Nis-a,najveće energetske kompanije kod nas koja puni skoro 20 posto budzet Srbije. To je kao prva liga bez Zvezde...eto toliko o načinu funkcionisanja našeg Ministarstva i njihovom poimanju energetske strukture Srbije,zato nam tako i ide u životu.

  • Johan

    31. oktobar 2020 | 15:22

    Kolko ja vidim da ce Zoka da nalupa Bajatovica

  • Qwer

    31. oktobar 2020 | 15:27

    To Zoko, red, rad, disciplina, odgovornost, poštovanje i uvažavanje hijerarhije, tačnost, preciznost, to mora da bude odlika svih ministarstava, inače neće biti dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA