Godfri: Srbija i region su važni za SAD bez obzira na ishod predstojećih izbora

Kao primere dobre saradnje, on je naveo direktne investicije, podizanje zaposlenosti i saradnju na izgradni moderne infrastrukture u Srbiji

  • 9
JOKSIMOVIC GODFRI USAID SPORAZUM

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da je uveren da će i Srbija i region biti važni za Vašington bez obzira na ishod predsedničkih izbora u SAD.

- Nastavljamo da radimo na tome da ostvarimo svoje ideale, a ja sam uveren u snagu naše republike - rekao Godfri i naglasio da će ambasada SAD u Beogradu nastaviti da radi na razvoju američko-srpskih odnosa bez obzira na ishod izbora u SAD.

- Amerika i Srbija se vraćaju na stepen bliskosti koji smo imali pre Miloševićeve vlasti. Naši odnosi su danas dobri, ali mogu biti još i bolji - ocenio je američki ambasador u intervjuu za B92.

Kao primere dobre saradnje, on je naveo direktne investicije, podizanje zaposlenosti i saradnju na izgradni moderne infrastrukture u Srbiji.

Kada je u pitanju nedavno potpisani sporazum u Vašingtonu, Godfri kaže da se dogovor reflektuje kroz konkretna dosignuća i posebno ističe “istorijske korake u pravcu normalizacije ekonomskih odnosa.

Iako kaže da je potrebno mnogo više rada, ambasador SAD smatra da bi trebalo da budemo ponosni na to što zaista napredujemo ka nečemu boljem".

- Ne sumnjam da najbolji dani američko-srpskih odnosa tek predstoje - rekao je američki Godfri.

Ambasador SAD u Beogradu smatra da je čvrst temelj američko-srpskog prijateljstva postavljen tokom Prvog svetskog rata.

- Hrabrost Srba iskazana u operaciji Halijard (u Drugom svetskom ratu) jednostavno neverovatna. Nikada nećemo zaboraviti neverovatan rizik koji su oni i njihove porodice preuzeli da bi spasili živote 500 Amerikanaca i savezničkih pilota 1944. godine - podsetio je američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    31. oktobar 2020 | 18:16

    Ambasador Amerike u Beogradu Entoni Gotfri, je u poslednjih 50 godina, slobodno se moze reci jedan od najboljih ambasadora koji sluzbovao u Srbiji. !? Time pre,sto je pokrenuo i ostvario svojom diplomatijom,ponovni spoj Americko-Srpskih odnosa!? Podsecajuci na 1944.godinu kada su nasi zitelji spasili oko 500 americki i Saveznickih pilota?! A, ne treba zaboraviti ni 28.juli 1918.kada je Vudrov Vilson, tadašnji predsednik USA, naredio da se Srpska zastava podigne na Belu Kucu, predsednickoj rezidenciji, kao i na svim javnim zdanjima americke prestonice.U znak hrabrog srpskog naroda da brani svoju zemlju i svoja ognjista od neprijatelja reseno da ga unisti. Taj ponos Srba ambasador Gotfri je osvezio svojim dolaskom u Beograd, doprinoseci izvanrednu privredno-kulturnu i drugu saradnju ka boljitku zajednickih odnosa?! Bez obzira ko ce bobediti na predstojecim izborima u americi.?!

  • PRC

    31. oktobar 2020 | 16:47

    Ostvarili ste vi svoje ideje, napunuli ste nas svojim uranijumom i plutonijumom, ostalo samo da vam priznamo da ste nam oteli Kosovo.

  • AcA

    31. oktobar 2020 | 18:16

    Bajdena i demokrate ne zelimo i tacka!!!Sto dalje od Srbije!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA