≫ 

Vučić iz Crne Gore: Moj cilj je da Srbija bude jača, zato pružam ruku za dobru saradnju

Predsednik Srbije boravi u Crnoj Gori, gde će sutra prisustvovati poslednjem ispraćaju počivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici

  • 30

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Crnoj Gori gde će sutra prisustvovati sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Gostujući u studiju TV Vijesti u Podgorici rekao je da je došao u Crnu Goru zbog sahrane mitropolita, kao predsednik Srbije da bi pokazao poštovanje prema njemu i da kaže koliko mu je žao što nas je napustio u istorijskom trenutku "u kom bi njegova mudrost i znanje bili itekako potrebni".

- Izražavam saučešće zbog smrti mitropolita Amfilohija. Bio je značajna ličnost. Velika ličnost - rekao je predsednik na početku gostovanja.

Dodao je da je njegov poslednji susret sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem bio odličan.

- Prilikom naših susreta rekao mi je da razume sa kakvim problemima se susrećem kao predsednik Srbije, i ja sam želeo da pokažem poštovanje takvom čoveku i da mu odam priznanje. Nisam sujetan, sastajao sam se više puta sa Amfilohijem i nakon kritika na svoj račun - izjavio je.

O formiranju Vlade Crne Gore

Predsednik Vučić je rekao da on nije američka ambasada, i da se on ne meša u formiranje Vlade u Crnoj Gori.

- Sarađivaću sa Krivokapićem, pošto je to izbor naroda Crne Gore, i ja ću to poštovati - rekao je Vučić, a zatim odgovorio da li ima ambicije da kontroliše predsednika vlade Crnže Gore.

zgrada Skupštine Crne Gore u Podgorici Foto: Tanjug/Marija Petrović

- Nemam nikakve ambicije. Ne želim da kontrolišem ni Krivokapića, ni Mandića, ni Kneževića - rekao je i dodao da o Zdravku Krivokapiću ne može da kaže nijednu lošu reč.

Vučić je objasnio da je posetio porodičnu kuću Andrije Mandića i da se nije saglasio sa liderima Demokratskog fronta. - Kratko smo se videli... Rekli su mi da su pristali na ekspertsku vladu. Mene uopšte ne slušaju, ja se sa tim ne bih saglasio. Nikada se ne bih saglasio sa manjinskom podrškom vladi - tvrdi Vučić.

Predsednik je rekao da vodi računa o interesima srpskog naroda, i da poštuje nezavisnost svake zemlje u kojoj žive Srbi.

- Moj cilj je da Srbija bude jača, ali da i sve zemlje u regionu budu jake. Zato pružam ruku za dobru saradnju. Nisam ni biznismen, ni milioner. Ja nisam opljačkao Srbiju, mene interesuje budućnost moje zemlje. I to mi polazi za rukom, srećan sam što Srbija pobeđuje. Imate našu pruženu ruku, ali ne očekujte da ćutimo na sve - poručio je Vučić i rekao da želi uspesno formiranje vlade u Crnoj Gori.

Vučić posetio porodičnu kuću Andrije Mandića u Crnoj Gori

Predsednik Srbije posetio je večeras porodičnu kuću Andrije Mandića u Zagoriču, u Crnoj Gori, i proveo prijatno veče sa njim i Milanom Kneževićem.

- Razgovor sa ljudima u Zagoriču. Posetio sam porodičnu kuću Mandića i proveo prijatno veče sa Andrijom i Milanom Kneževićem - navedeno je u objavi na zvaničnom Instagram nalogu.

 
 
 
View this post on Instagram
Razgovor sa ljudima u Zagoriču. Posetio sam porodičnu kuću Mandića i proveo prijatno veče sa Andrijom i Milanom Kneževićem.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Ranije danas, predsednik Srbije objavio je da će prisustvovati poslednjem ispraćaju počivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Video: Zdravko Krivokapić celiva mošti Sv. Vasilija na Ostrogu tokom liturgije za Lučindan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA