≫ 

"Ne znam da li ću govoriti na Amfilohijevoj sahrani, ako pozovu učiniću to kao predsednik Srbije"

Vučić je rekao da je na sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog doputovao i kao predsednik Srbije i kao običan čovek, da pokaže poštovanje prema jednom velikom čoveku

  • 14
Mitropolit Amfilohije, Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Tanjug/AP

Predsednik Srbije rekao je da ne zna da li će govoriti na sahrani mitropolita Amfilohija, da ga niko nije pozvao da to učini, a ako ga pozovu - govoriće, kaže, kao predsednik Srbije.

Vučić je za "TV Vijesti" istakao da je na sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog doputovao i kao predsednik Srbije i kao običan čovek, da pokaže poštovanje prema jednom velikom čoveku.

Ponovio je da je sa mitropolitom, sa kojim nije uvek delio iste stavove, u poslednje vreme imao dobre odnose.

- A i da nisam, isto bih uradio, došao bih na sahranu jednom tako velikom čoveku, koji će ući u istoriju srpskog naroda, koji je imao toliku harizmu. To dovoljno govori o ozbiljnosti i odgovornosti naše države, i o poštovanju koji je taj čovek zaslužio - rekao je on.

On je posle gostovanja u emisiji rekao da zna koliko je važna ličnost bio Amfilohije.

- Čovek izuzetne harizme, fantastične borbenosti, čovek koji je obeležio čitavo jedno podneblje, čovek koji je uspeo da ostavi dubok trag u srpskoj istoriji.

Predsednik je rekao da veruje da će SPC mudro vođena rukom patrijarha Irineja umeti da dodatno podigne energiju srpskog naroda da ostane svoj na svome i da živi u najboljim odnosima sa drugim narodima.

- Verujem da ćemo i iz rada mitropolita Amfilohija moći da izvučemo pouke - rekao je Vučić.

Video: Vučić o smrti Amfilohija: Voleo bih da ta vest nije tačna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelana

    1. novembar 2020 | 09:37

    Bilo bi lepo da predsednik kaze koju rec.Ako i ne bude govorio dovoljno je prisustvo!

  • Marina

    1. novembar 2020 | 09:10

    Nadam se da će odlazak Vučića u Crnu Goru, povodom sahrane mitropolita, u daljoj budućnosti usloviti mnogo bolje odnose između ova dva bratska naroda.

  • Petar

    1. novembar 2020 | 09:00

    Mislim da bi predsedniku bila velika cast da se obrati svima. Nasa zemlja i u najtezim trenucima je umela da uputi reci podrske i mira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA