"Njima je prioritet da Srbima postavljaju barijere": Srpska lista o potezu Prištine

Ranije danas članovi rukometnog kluba Kuršumlija vraćeni su sa administrativnog prelaza Merdare s Kosovom i Metohijom, gde je trebalo da odigraju utakmicu s Mokrom gorom

  • 3
Kosovo, Priština, grad, panorama, ulica Foto: A. Nalbantjan

Srpska lista osudila je danas odluku prištinske vlasti da zabrani rukometašima iz Kuršumlije da uđu na Kosovo i Metohiju i odigraju utakmicu sa ekipom Mokre gore.

U saopštenju dostavljenom medijima, Srpska lista navodi da je Prištini, i u vreme kada se ceo svet bori protiv korone, prioritet da se Srbima postavljaju barijere i onemogućava odvijanje normalnog života.

- Dok se čitav svet bori sa pandemijom i posledicama koje ona ima na zdravstveni, finansijski, privredni sektor i celokupni život građana nekima u Prištini je ipak prioritet da se Srbima postavljaju barijere i onemogućava odvijanje normalnog života - navodi Srpska lista.

Ističu da je zbog toga apsolutno neprihvatljiva odluka da se srpskoj omladini onemogućava da sa svojim vršnjacima igraju sportske mečeve i međusobno se takmiče.

- Jedan sportski meč kvalifikovati kao "pretnju političkoj i unutrašnjoj bezbednosti" je neviđena glupost na koju bi morali da reaguju međunarodni predstavnici na KiM, koji se izdaju za čuvare ljudskih prava u sloboda - ističe Srpska lista.

Ranije danas članovi rukometnog kluba Kuršumlija vraćeni su sa administrativnog prelaza Merdare s Kosovom i Metohijom, gde je trebalo da odigraju utakmicu s Mokrom gorom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cava

    14. novembar 2020 | 15:53

    Nasa drzava,kao da to i zeli i ubuduce,putati ih zasto se siptarima dele pasosi ,zasto nesmetano putuju i prenose drogu,kome je to u interesu,godinama niko nista nece da vidi i preduzme nesto,nakraju bice da ce morati neko s zna se ko kada zagusti,da odradi,i ocisti kosovo zauvek,od siptara,a mozda i od vas koji se toliko trudide,da nesto uradite!

  • Soko

    14. novembar 2020 | 16:00

    Alo srpski poslanici sta tražite u siptarskoj vladi.Stali lepo vam je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA