Dačić se sastao sa ambasadorom Austrije: U fokusu razvoj parlamentarne saradnje dve zemlje

Sagovornici su se dogovorili da se nakon stabilizacije zdravstvenih prilika organizuju posete predsednika parlamenata, kao i poslaničkih grupa prijateljstva

  • 1
Ivica Dačić, Nikolaus Luterotij Foto: Tanjug/Narodna Skupština Srbije/Odeljenje za odnose s javnošću
Ivica Dačić, Nikolaus Luterotij Foto: Tanjug/Narodna Skupština Srbije/Odeljenje za odnose s javnošću

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Austrije u Srbiji Nikolausa Luterotija, sa kojim je razgovarao o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, kao i o razvoju parlamentarne saradnje.

Luteroti je čestitao Dačiću stupanje na novu dužnost, izrazivši uverenje da će na novoj funkciji nastaviti da doprinosi unapređenju saradnje između Srbije i Austrije, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Skupštine.

Gost je preneo čestitke predsednika Nacionalnog veća Austrije Volfganga Sobotke i saveznog ministra za evropske i međunarodne poslove Aleksandra Šalenberga i preneo njihovu zahvalnost za izraze podrške Srbije nakon terorističkog napada 2. novembra.

Dačić je istakao da su odnosi između Srbije i Austrije prijateljski i da, navodi, visokom nivou bilateralnih odnosa dodatni kvalitet može dati osnaživanje parlamentarne saradnje.

Izrazio je spremnost da svojim ličnim angažovanjem doprinese daljem približavanju dva parlamenta.

Luteroti je izrazio spremnost austrijske strane za razvoj parlamentarne saradnje i preneo poziv predsednika Nacionalnog veća Sobotke za učešće na Petoj svetskoj konferenciji Interparlamentarne unije, koja bi trebalo da se održi sledeće godine u Beču.

Sagovornici su se dogovorili da se nakon stabilizacije zdravstvenih prilika organizuju posete predsednika parlamenata, kao i poslaničkih grupa prijateljstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA