Dačić sa predstavnicima UN i OEBS o seminaru za poslanike

Dačić je ocenio da je višegodišnja saradnja parlamenta sa Razvojnim programom UN i Misijom OEBS bila uspešna i da je značajno doprinela unapređenju rada Narodne skupštine

  • 0
Ivica Dačić sa predstavnicima UN i OEBS o seminaru za poslanike Foto: ATA Images

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas stalnu predstavnicu Razvojnog programa UN u Beogradu Fransis Pikap i v.d. šefa OEBS u Beogradu Irinu Krapivinu.

Povod za sastanak je inicijativa Razvojnog programa UN, Misije OEBS, Vestministarske fondacije za demokratiju, Nacionalnog demokratskog instituta u Srbiji i Internacionalnog republikanskog instituta u Srbiji, da se za nove poslanike u Narodnoj skupštini organizuje sveobuhvatni uvodni seminar, saopšteno je iz parlamenta.

Dačić je ocenio da je višegodišnja saradnja parlamenta sa Razvojnim programom UN i Misijom OEBS bila uspešna i da je značajno doprinela unapređenju rada Narodne skupštine.

Pozdravio je inicijativu za organizovanje uvodnog seminara za nove poslanike, podsećajući da su slične obuke uspešno organizovani i u prethodnim sazivima Narodne skupštine Republike Srbije.

Izrazio je spremnost i otvorenost Narodne skupštine za nastavak saradnje sa međunarodnim organizacijama i na drugim projektima koji mogu doprineti efikasnijem radu Narodne skupštine, usavršavanju narodnih poslanika i obuci zaposlenih u Narodnoj skupštini.

Ivica Dačić sa predstavnicima UN i OEBS o seminaru za poslanike Ivica Dačić - Foto: ATA Images

Pikap i Krapivina čestitale su stupanje na dužnost predsedniku skupštine i poželele mu uspeh u obavljanju nove funkcije.

Zahvalile su se na otvorenosti Narodne skupštine za nastavak saradnje, podsećajući da su zajednički realizovani veoma važni zajednički projekti i izražavajući nadu da će saradnja biti nastavljena i tokom ovog saziva Narodne skupštine.

Pikap je istakla da je Razvojni program UN u prethodnom periodu u Srbiji realizovao 45 projekata čija vrednost prelazi 100 miliona dolara. Krapivina je podsetila na saradnju koju je Misija OEBS u Srbiji ostvarila sa Narodnom skupštinom, pre svega sa skupštinskim odborima u oblasti bezbednosti, ljudskih i manjinskih prava i prenela spremnost za nastavak ovih aktivnosti.

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić zahvalio je Razvojnom programu UN na objektivnoj proceni aktivnosti koje je Vlade Srbije preduzela u borbi protiv epidemije koronavirusa, a koje su ocenjene pravoremenim i adekvatnim. Pozdravio je aktivnosti OEBS u vezi sa izbornim procesom i njihovu saradnju sa nadležnim organima u Srbiji.

Sagovornici su se složili da se odmah započne sa pripremama za uvodni seminar za nove poslanike i da se, zbog epidemiološke situacije, on održi onlajn.

Razmotrene su i druge mogućnosti za saradnju, poput podrške radu Ženske parlamentarne grupe, Zelene parlamentarne grupe, približavanje Narodne skupštine građanima kroz održavanje nedelje parlamentarizma, sednica odbora van sedišta Narodne skupštine i drugo, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA