≫ 

U Peći zapaljen balon sa toplim vazduhom, koji je bio u bojama zastave bivše Jugoslavije

Postavljanje balona u ponedeljak izazvalo je brojne negativne reakcije javnosti zbog boja na balonu, iako je sam balon poklon francuskog pilota i obojen u boje francuske zastave koje su takođe plavo - belo - crvene

  • 1
Kosovo Peć manastir, panorama centar grada Foto: Chris Huby / Le Pictorium / Zuma Press / Profimedia

Nepoznate osobe zapalile su balon sa toplim vazduhom, postavljenim na ulaz u grad, a na kome je pisalo "Dobrodošli u Peć", najverovatnije jer je bio u plavo-belo-crvenim bojama, odnosno bojama zastave bivše Jugoslavije, piše prištinski Reporteri.

Postavljanje balona u ponedeljak izazvalo je brojne negativne reakcije javnosti zbog boja na balonu, iako je sam balon poklon francuskog pilota i obojen u boje francuske zastave koje su takođe plavo - belo - crvene.

Na paljenje balona reagovao je i gradonačelnik Peći Gazmend Muhadžeri koji je na svom Fejsbuku napisao da ga je veoma rastužila vest o događaju, istakavši da francuski pilot verovatno nije očekivao da će njegova dobra namera biti pogrešno protumačena.

- Euforična reakcija bila je ogromna, možda i više nego što je trebalo. Najgore u svemu tome bilo je to što se niko niko nije upitao zašto je postavljen, ko ga je postavio i zašto baš te boje - napisao je Muhadžeri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    24. novembar 2020 | 14:18

    A šta šiptari znaju o bojama?Kod njih ima belo,crno,jako crno i crveno ko krv.To su njihove osnovne i jedine boje koje razlikuju kao u ostalom i svaka druga nerazvijena vrsta....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA