Vučić i kralj Bahreina razgovarali telefonom o razvoju saradnje dve države

Predsednik Vučić i kralj Hamad su posebno izrazili želju da se unapredi ekonomska saradnja Srbije i Bahreina, kako povećanjem spoljnotrgovinske razmene, tako i kroz investicije kompanija iz Bahreina u Srbiji

  • 43
Vucic, Bahrain's King Hamad bin Isa Al Khalifa Foto: Bandar AL-JALOUD / AFP / Profimedia, Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa kraljem Bahreina Hamadom bin Isom Al Kalifom o mogućnostima da dve države razvijaju svestranu saradnju u skladu sa obostranim interesom.

Predsednik Vučić i kralj Hamad su posebno izrazili želju da se unapredi ekonomska saradnja Srbije i Bahreina, kako povećanjem spoljnotrgovinske razmene, tako i kroz investicije kompanija iz Bahreina u Srbiji.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je uspostavio lični kontakt sa kraljem Hamadom, imajući u vidu ugled koji Bahrein uživa u islamskom svetu.

Dvojica šefova država su izrazila želu da kroz saradnju i zajedničko delovanje na međunarodnom planu doprinesu očuvanju mira, stabilnosti i prosperiteta.

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima za saradnju dveju država u borbi protiv KOVID-19, pri čemu je bahreinski suveren srpskom predsedniku ponudio svaku vrstu pomoći.

Kralj Hamad je pozvao predsednika Vučića da poseti Bahrein, na šta je predsednik Vučić uzvratio pozivom kralju Hamadu da poseti Srbiju, izrazivši nadu da će imati priliku da ga ugosti tokom svog predsedničkog mandata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daki91

    24. novembar 2020 | 18:46

    Bilo bi odlično da sarađujemo sa još jednom bogatom arapskom zemljom.

  • Mika

    24. novembar 2020 | 19:38

    Veoma je vazno da u danasnje vreme saradjujemo i imamo za prijatelja jake i stabilne zemlje!

  • Mirko

    24. novembar 2020 | 16:44

    Važno je sa svim liderima razgovarati i telefonom i video linkom. Važan je svaki dogovor za našu državu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA