Haradinaj tvrdi da ima punu podršku Prištine za izbore, iz Veseljijeve partije demantuju

Kadri Veselji nikada nije pružio podršku Haradinaju za predsednika - rekao je vršilac dužnosti predsednika DPK Enver Hodžaj

  • 0
Ramuš Haradinaj

Ramuš Haradinaj / Foto: Profimedia/Abaca Press

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je svoju kandidaturu za predsednika privremenih kosovskih institucija predstavio Hašimu Tačiju i Kadriju Veseljiju, pre nego što je Specijalni sud potvrdio optužnicu protiv njih dvojice.

Kako prenose prištinski mediji, on je rekao da se tim povodom sastao sa svim političkim akterima - Isom Mustafom, Bedžetom Pacolijem, a da je prilikom susreta sa Tačijem i Veseljijem istakao da ih poštuje i upoznao ih sa "svojim projektom".

Haradinaj je dodao i da je trebalo da se sastane sa Veseljijem onog dana kada je odveden u Hag, ali da do toga nije došlo.

- Imali smo približavanje stavova, ali kako oni nisu tu neću izneti druge detalje. Sastao sam se i sa Enverom Hodžajem, Uranom Ismailijem i Samijem Luštaku. Proces je u toku. Cilj je da se postigne još jedan sporazum sa Demokratskom partijom Kosova jer smo u koaliciji sa Demokratskom ligom Kosova - rekao je Haradinaj.

On je dodao i da je potreban još samo jedan zajednički sastanak kako bi se postigao sporazum.

Krajem oktobra Haradinaj, Tači i Veselji sastali su se dva puta, ali su detalji razgovora ostali nepoznati.

Iz Veseljijeve DPK demantuju

 

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj izjavio je da bivši predsednik te stranke Kadri Veselji nikada nije podržao kandidaturu lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja za predsednika Kosova.

- Kadri Veselji nikada nije pružio podršku Haradinaju za predsednika - rekao je Hodžaj u intervjuu za G7 televiziju, prenose prištinski mediji.

Kako je rekao, ta stranka neće više podržati nijednog kandidata koji nije iz DPK.

-Došli smo do zaključka da ako neko traži glas od nas, treba da računa na naš predlog. U DPK još uvek nismo zaista razgovarali o nečemu takvom - rekao je Hodžaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA