≫ 

Poslednji pripremni sastanak sa novim ambasadorom Srbije u SAD: Vučić se sastao sa Đurićem

Vučić je izrazio uverenje da će Đurić na novoj poziciji uspešno da predstavlja i štiti interese Srbije

  • 27
Aleksandar Vučić Marko Đurić Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram nalogu fotografiju sa sastanka sa budućim ambasadorom Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, Markom Đurićem.

Vučić je napisao da je ovo poslednji pripremni sastanak pred Đurićev odlazak u Vašington. On je izrazio uverenje da će Đurić na novoj poziciji uspešno da predstavlja i štiti interese Srbije.

- Poslednji pripremni sastanak sa ambasadorom Srbije u SAD Markom Đurićem pred odlazak u Vašington. Siguran sam da će na tom mestu uspešno da predstavlja i štiti interese naše Srbije - piše u predsednikovoj objavi.

Vlada Srbije je 8. oktobra donela odluku o Đurićevom imenovanju na mesto ambasadora Srbije u SAD. Nepunih mesec dana kasnije, novi ambasador dobio je agreman administracije u Vašingtonu.

U praksi je uobičajeno da se na agreman čeka između dva i tri meseca od imenovanja.

Agreman predstavlja pristanak šefa države ili ministra spoljnih poslova druge države da prihvati akreditovanog predstavnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    25. novembar 2020 | 11:45

    Srećno!

  • Maja

    25. novembar 2020 | 12:49

    Čovek je elokventan i obrazovan i svojim prošlim uspešnim zalaganjem je pokazao da zaslužuje da bude postavljen za novog ambasadora Srbije u Americi

  • Anka

    25. novembar 2020 | 12:13

    Verujem da ce se nakon sastanka sa Trampom, odnosi Srbije i SAD jos vise ucvrstiti i da ce Marko Djuric predstaviti Srbiju u najboljem svetlu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA